Sztriptíztáncosoktól egészen Hollywoodig – 5 érdekesség Brad Pittről

2024. április 12.
Brad Pittet az amerikai szórakoztatóipar legbefolyásosabb emberei között tartják számon, azonban a színészt rögös út vezette idáig. Most elhoztunk 5 érdekességet, amit még korábban nem hallhattál róla.
5 érdekesség. amit még nem tudtál Brad Pittről

A kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színész és filmproducer Brad Pitt mostanában kevésbé a filmes szerepeiről, sokkal inkább a botrányairól híres. A színész és volt felesége, Angeline Jolie között ugyanis már évek óta zajlik a pereskedés, a két sztár között pedig egyre jobban elmérgesedett a viszony. Angelina Jolie és Brad Pitt közös tulajdonával kapcsolatban már évek óta zajlik a bírósági csatározás, azonban ezúttal egy másik ügy került terítékre.

Az egykori házastársak között továbbra is zajlik a pereskedés, a színésszel kapcsolatban pedig egyre súlyosabb vádak látnak napvilágot. Jolie bírósági vallomása alapján ugyanis Brad Pitt rendszeresen bántalmazta fizikailag feleségét, egy repülőútjuk során pedig elvileg a gyerekeire is kezet emelt. Pitt tagadja a vádakat, azonban korábban gyerekei is felszólaltak apjuk ellen. Egyik lánya ennek ellenére meglepő döntést hozott, és könnyen lehet, hogy édesapjához fog költözni. Botrányai ellenére Brad Pittet az amerikai szórakoztatóipar egyik legbefolyásosabb emberei között tartják számon. Öt évig volt Jennifer Aniston férje, válásuk pedig nagy sajtóvisszhangot kapott. 

Brad Pitt olyan híres filmekben szerepelt, mint például a 12 majom, a Harcosok klubja, az Ocean’s Eleven, Mr. és Mrs. Smith vagy a Benjamin Button különös élete és még sorolhatnánk. Annak ellenére, hogy ma már szinte az egész világ ismeri a nevét és munkásságát, a siker nem volt borítékolható számára. Színészi karriere előtt többek közt sztriptíztáncosok fuvarozásával, hűtők szállításával kereste kenyerét, de akadt olyan is, hogy egy csirkejelmezt öltött magára, hogy reklámozza az étteremláncot. Pittet rögös út vezette a sikerhez, éppen ezért akadnak olyan érdekességek, amelyeket korábban nem is gondoltunk volna a színészről. Most el is hoztunk néhányat. 

1. Brad Pitt önként vállalta a Harcosok klubjának forgatása előtt, hogy kitöri a fogát

Brad Pitt a Harcosok Klubjának forgatása alatt

Brad Pitt a Harcosok klubjának forgatása alatt

Az 1999-es filmben Pitt Tyler Durdent alakította. Cindy Guagenti publicistájának elmondása alapján a színész mindent hajlandó volt megtenni egy karakterért, éppen ezért nem habozott sokáig, önként vállalta, hogy kitöri a fogát. A forgatás után pedig fogorvoshoz ment, hogy megjavíttassa őket. 

2. Brad Pitt inkább a producerkedést szereti, mintsem a színészkedést

Egy 2012-es interjú során Brad Pitt azt mondta, hogy szíve szerint inkább a kamerák mögött szeretne lenni. Pittnek saját produkciós cége is van, amely Plan B Entertainmentre hallgat. A céget még 2001-ben Jennifer Anistonnal karöltve alapította. A vállalat a színész több filmjét is elkészítette, köztük a Z világháborút és a 12 év rabszolgaságot is. Utóbbi 2014-ben Oscar-díjat kapott.

Brad Pitt jobban szeret a kamera mögött lenni

Brad Pitt jobban szeret a kamera mögött lenni

3. Abbahagyta az iskolát, hogy színészetet tanulhasson, pedig már csak két kredit hiányzott

Brad Pitt a Missouri Egyetemre járt, ahol mindössze két kredit választotta el attól, hogy újságírói diplomát kapjon. A diploma megszerzése előtt azonban rájött, hogy még nem áll készen arra, hogy kilépjen a munka világába. Rájött, hogy sokkal inkább a filmes világ és a színészet érdekli.

4. Brad Pitt gyakran eszik a filmekben, mert szereti lefoglalni magát

A színész előszeretettel csemegézik a filmvásznon, ennek oka pedig nem más, mint hogy szereti magát elfoglalni. Persze azt is hozzátette, hogy az evés gyakran a filmes karakteréhez is hozzátartozik.

5. Az egyetlen, ami megríkatta, egy mese volt

Brad Pitt elmondása szerint nem szokott filmeken sírni, azonban az Így neveld a sárkányodat című mese nagyon nagy hatással volt rá.

Forrás: Business Insider Fotó: Getty Images