„Lepergett a fejemben, hogy meg fogok halni” – Keresztes Ildikó komoly betegségéről vallott

2024. május 30.
Keresztes Ildikó először beszélt komoly betegségéről. Az énekesnő egy évig visszavonult a nyilvánosságtól, hogy a gyógyulásra koncentrálhasson.
"Lepergett a fejemben, hogy meg fogok halni" - Keresztes Ildikó komoly betegségéről vallott

A Nők Lapjának adott interjút Keresztes Ildikó. Az énekesnő elmondta, hogy novemberben komoly betegséggel diagnosztizálták, ugyanis egy háromcentis tumort találtak az agyában. Februárban megműtötték, azóta lábadozik, és ha minden jól megy, novembertől tér vissza.

„Szóval egy nap arra ébredtem, hogy rettenetesen szédülök, és hányinger gyötör. Először azt hittem, a front miatt van, vagy a kimerültség okozza, mert tavaly rengeteget dolgoztam” – kezdi megrendítő vallomását Keresztes Ildikó, aki egészen mostanáig nem akart beszélni a mögötte álló nehéz hónapokról.

A rosszullét ugyanis több nap után sem múlt el, így végül egy barátnője vitte be a sztárt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályára. „Befektettek, összevissza vizsgáltak, közben a szédülés elmúlt – valószínűleg egy vírus okozta –, de nem találtak semmit. Viszont az utolsó pillanatban csináltak egy agyi CT-t, és felfedeztek egy háromcentis tumort a homlokom mögött” – fogalmazott az énekesnő.

A helyzetet nehezítette, hogy egy ideig az sem derült ki, hogy mennyire súlyos a sztár állapota. „Azonnal lepergett a fejemben, hogy meg fogok halni, rendben, nem félek tőle, de mi lesz az anyámmal, a kutyámmal, a szeretteimmel? Ráadásul arra a kérdésre, jóindulatú-e a daganat, még nem tudtak válaszolni, azt majd csak az MRI-vizsgálat mutatja ki, mondták. Néhány nap múlva kiderült, hogy hál’ istennek jóindulatú, de akkor is ki kell venni” – mondta Keresztes Ildikó.

Az orvosok végül pár hónap pihenőidőt szabtak ki az énekesnőnek, aki úgy tekint az MRI-vizsgálat eredményére, mint egy új lehetőségre. „Mert kaptam egy új esélyt. Szeret engem a Jóisten. A szédüléssel jelet küldött, figyelmeztetett, nem hagyta, hogy egyszer csak összeessek egy koncerten, és már ne lehessen segíteni rajtam. A műtét után három hónapig nagyon kellett vigyáznom magamra, nem szabadott még lehajolnom sem, de óriási fegyelemmel viseltem ezt az időszakot. És miközben lábadoztam, sikerült átkereteznem magamban a történteket” – mondta Keresztes Ildikó, aki nagyon hálás a pihenéssel töltött évért, ugyanis már évek óta nem adatott meg neki, hogy elengedhesse magát.

Forrás: Nők Lapja