Szívszorító üzenettel búcsúzott Tóth Vera Tompos Kátyától

2024. május 31.
Tompos Kátya halála Tóth Verát is nagyon megrázta, szívbe markoló poszttal emlékezett meg a színésznőről.
Tompos Kátya emlékezés

Tompos Kátya halála Magyarország művészet- és filmrajongóit, köztük Tóth Verát is mélyen lesújtotta. A 41 éves színésznő halálhírét pénteken jelentették be hozzátartozói, mindössze pár nappal azután, hogy egy jótékonysági gálán összegyűlt a pénz Tompos Kátya külföldi rákkezelésére.

Tompos Kátyára emlékezett Tóth Vera

Tóth Vera Instagramon osztott meg egy kedves emléket Tompos Kátyáról: „Öt évvel ezelőtt az Ördögkatlan Fesztiválon forgatták le a 2019-es Színházak Éjszakája hivatalos videoklipjét Kátyával, Hrutka Robival, na meg számtalan színészóriással, zenésszel, nagy-nagy emberrel. Mi épp Palkonyán üldögéltünk a kertben néhány (közös) ismerőssel, mikor besétált a stáb Vecsei Hasival, Kátyával, Robival. Ecsetelték, hogy keresnek egy szép kis gangot, falusi helyszínt is az egyik képkockához. Azonnal mondtuk nekik, hogy a portánk ajtaja nyitva áll ezelőtt a jelenet előtt, jöjjenek csak nyugodtan. Majd megkérdezték, hogy volna-e kedvem szerepelni egy kicsit benne? Így termettem én spontán, egy kedves, ugribugri csodacsaj, egy angyali lélek mellett tátogva a szöveget” – kezdte a posztot Tóth Vera.

Tompos Kátyáról Tóth Vera is megemlékezett

Tompos Kátyáról Tóth Vera is megemlékezett

Kátya! Te Szép lány, te angyalka voltál, s lettél. Szeretnék veled még énekelni, úgyhogy majd ha nekem is eljön az időm, keresni foglak. Addig is evezek a magányos csónakban, az élet vizén és igyekszem nélküled, a tehetséged, a melengető szép személyiséged nélkül élni tovább. Itt nem lesz könnyű ez, de neked könnyed, finom átjutásért imádkozom a fényeken túlra, az örökre szépekhez… Keresd meg a Julikát is, kezdjétek el alapítani a zenekart, majd jövök…” – zárta sorait Tóth Vera, a szintén rákban elhunyt Fábián Juli énekesnőre is utalva a posztban. 

A budapesti születésű Tompos Kátya betegségéről először május 9-én számoltak be a színésznő Facebook-oldalán. Ekkor tették közzé Tompos Kátya barátai és pályatársai, hogy a színésznő egy olyan ritka daganatos betegségben szenved, amelyre itthon egyelőre nincs kezelési mód. A színésznő megsegítésére rendezett gálán összegyűlt a pénz a kezelésre, de sajnálatos módon Tompos Kátya már nem érhette meg ennek elindítását.

Forrás: Instagram     Fotó: Marie Claire archív


Kapcsolódó