Tompos Kátya színésznő elhunyt – alig egy nappal azután, hogy összegyűlt a pénz a kezelésére

2024. május 31.
Tompos Kátya hosszan tartó betegség után, péntek hajnalban 41 évesen meghalt.
Tompos Kátya meghalt

A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes halálhírét a családja és a menedzsmentje is megerősítette.

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit” – írták egy közösségi médiás posztban.

 

Tompos Kátya rákos volt

Március elején a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán hozták nyilvánosságra, hogy Tompos Kátya színésznő rákkal küzd. A színésznő a rák egy olyan ritka válfajában szenvedett, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Tompos Kátya gyógyulása érdekében az alapítvány gyűjtést szervezett, hogy finanszírozni tudják a külföldi gyógykezelését.

Ennek részeként május 25-án rendezték meg a „Szeretünk, Kátya” címet viselő jótékonysági gálát a Szegedi Nemzeti Színházban. A Story beszámolója szerint a gálán közel 700 fős tömeg vett részt, akiknek hála össze is gyűlt a gyógykezelés finanszírozásához szükséges összeg.

„Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk. Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani, még ebben a fura világban is” – myilatkozta a lapnak Hrutka Róbert.

Sajnálatos módon Tompos Kátya már nem érte meg, hogy részt vegyen a külföldi gyógykezelésen.

Tompos Kátya családja azt írta a fenti Facebook-posztban, hogy a színésznő a halála előtt rendelkezett arról a lehetőségről is, ha az összegyűlt összeg meghaladja a kezelése költségeit vagy ha nem lesz lehetősége azt befejezni.

„Mivel mindannyiunkat váratlanul ért, hogy Kátya bár keményen és kitartóan küzdött a betegséggel, mégis alulmaradt ebben az igazságtalan küzdelemben, nem volt lehetőségünk egyeztetni jogi és pénzügyi szempontból akarata kivitelezhetőségéről. Várhatóan egy hét múlva tájékoztatunk mindenkit az összegyűlt pénz sorsáról, illetve a megmaradt támogatás visszatérítésének lehetőségéről” – írták.

 

Fotó: Marie Claire