Mutatjuk a 2024-es foci-Eb legszexibb focistáit

2024. június 17.
Elkezdődött a 2024-es futball-Európa-bajnokság, érdemes hát kicsit női szemmel is szétnéznünk a focipályán.
Eb 2024 szexi futballista
  • Múlt hét pénteken kezdetét vette a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság.
  • Bár a magyar csapat, és benne Szoboszlai Dominik eddig nem tudott bizonyítani, veszve még semmi nincs.
  • Az alábbi focisták nemcsak tehetségesek, de kifejezetten szexik is.

A netezők szavazatai alapján a Ranker.com összeállította 2024 legszexibb focistáinak listáját. Végigböngésztük a listát, és megnéztük, melyek azok az ott szereplő focisták, akik a jelenleg zajló, 2024-es Eb-n is szerepet kaptak. Ezek alapján született meg az alábbi 5+1-es felsorolás.

A Ranker hangsúlyozta, hogy a gyűjtésben már visszavonult játékosok nem szerepelnek, valamint, hogy a listán szereplő futballistákat kizárólag a fizikai tulajdonságaik és karizmájuk alapján rangsorolták, a tehetségüket és a pályafutásuk csúcspontjait figyelmen kívül hagyva. 

Lássuk hát, kik a 2024-es foci-Eb legszexibb focistái!

1. Jude Bellingham

Jude Bellingham, a 2024-es Eb legszexibb focistája

A 2024-es Eb legszexibb focistája, Jude Bellingham

Jude Victor William Bellingham (született 2003. június 29-én) profi angol labdarúgó, aki a Real Madrid és az angol válogatott középpályása, és akit jelenleg a világ egyik legjobb játékosának tartanak. 2023-ban megnyerte a 21 év alatti férfi labdarúgóknak járó mindkét nagy díjat: a Golden Boyt, és Kopa Trophyt is. Talán nem meglepő, hogy tegnap este a foci-Eb meccsén Jude Bellingham góljának köszönhetően tudták megverni az angolok a szerbeket.

2. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a második legszexibb focista a 2024-es Eb-n

A második legszexibb focista a 2024-es Eb-n, Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro (született 1985. február 5-én) profi portugál focistát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. A portugál válogatott csapatkapitányát sokan minden idők egyik legjobb focistájának tartják.

A Real Madrid 2009 nyarán 80 millió fontért (94 millió euró) szerződtette le, így ekkor a világ legdrágább játékosának számított. Ronaldo jelenleg a szaúdi en-Naszr, valamint a portugál válogatott csapatkapitánya. Utóbbi csapatával kedden fog először pályára lépni az Eb-n.

3. João Félix 

João Félix a harmadik helyen végzett a szexi futballisták listáján

A  harmadik helyen végzett a szexi futballisták listáján João Félix 

João Félix Sequeira (született 1999. november 10-én) hivatásos portugál labdarúgó, aki jelenleg a Barcelona játékosa, valamint a portugál válogatottban is szerepet kapott. Elsősorban csatár, de játszhat szélső vagy támadó középpályásként is. João Félixnek is hamarosan lehetősége lesz bizonyítani az 2024-es Eb-n.

4. Joshua Kimmich

Joshua Kimmich a negyedik legszexibb futballista a 2024-es Eb-n

A negyedik legszexibb futballista a 2024-es Eb-n, Joshua Kimmich 

Joshua Walter Kimmich (született 1995. február 8-án) profi német labdarúgó, aki jobbhátvédként vagy védekező középpályásként játszik a Bayern Münchenben és a német válogatottban. Sokoldalúságáról, agresszivitásáról és játéktudásáról ismert, sokan a Bayern München és Németország korábbi csapatkapitányához, Philipp Lahmhoz hasonlítják. Kimmich szereplésével a 2024-es Eb első napján Németország 5:1-re verte Skóciát.

5. Olivier Giroud

Olivier Giroud az ötödik legszexibb futballista a 2024-es Eb-n

Az ötödik legszexibb futballista a 2024-es Eb-n, Olivier Giroud 

Olivier Jonathan Giroud (született 1986. szeptember 30-án) hivatásos francia labdarúgó, aki az AC Milan és a francia válogatott csatára – de idén júliusban a Los Angeles FC klubhoz fog igazolni. Ő Franciaország eddigi legtöbb gólt szerző játékosa. Olivier Giroud idén május 23-án jelentette be, hogy az Európa-bajnokság után visszavonul a francia válogatottból.

+1. Szoboszlai Dominik

Szerintünk Szoboszlai Dominik a legszexibb futballista a 2024-es Eb-n

Szerintünk Szoboszlai Dominik a legszexibb futballista a 2024-es Eb-n

Bár Szoboszlai Dominik nem szerepelt a Ranker listáján, a Liverpool támadó középpályását természetesen nem hagyhattuk ki a válogatásunkból. Szoboszlai Dominik (született 2000. október 25-én)  a magyar válogatott labdarúgója- és csapatkapitánya, akit 2017 októberében a The Guardian a világ legtehetségesebb 17 éves futballistái közé sorolt, majd 2020 októberében bekerült a Golden Boy-díj legjobb húsz labdarúgója közé, ahol a 8. helyen végzett.

Szoboszlai Dominik kétszer is minden idők legdrágább magyar játékosa volt, először amikor a Leipzig, majd amikor a Liverpool szerződtette. A 2024-es foci-Eb-n lehetősége volt már pályára lépni, de eddig még nem sikerült megcsillogtatnia tehetségét. Reméljük, ami késik, nem múlik.

Fotó: Getty Images