Kiderült, hogy mekkora volt Kamilla királyné vagyona a királlyal kötött házassága előtt

2024. július 18.
Kamilla királyné már azelőtt is szép vagyonnal rendelkezett, hogy összeházasodott volna Károly királlyal. A királyné még egy 19. századi vidéki kastélyt is magáénak tudhat.
Kiderült, hogy mekkora volt Kamilla királyné vagyona a királlyal kötött házassága előtt

Az már kiderült, hogy Sarolta hercegnő a világ leggazdagabb gyereke, hiszen a walesi herceg és hercegné kislánya még testvéreinél is vagyonosabb. Sarolta nettó vagyona ugyanis 3,5 milliárd font, ami még György herceg jelenlegi 3,4 milliárd fontos vagyonát is meghaladja. Most azonban az is kiderült, hogy mennyi volt Kamilla királyné nettó vagyona Károly királlyal kötött házassága előtt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Kamilla királyné nemrég hatalmas gyémántokkal kirakott koronában ünnepelte 77. születésnapját, és mi tagadás, jelentős vagyont is halmozott fel, mielőtt a királyi család kulcsfontosságú tagja lett. A Celebrity Net Worth a vagyonát körülbelül 5 millió dollárra, azaz közel 2 milliárd forintra becsüli. Ebbe az összegbe tartozik az egyik nagyszülőtől kapott 230 milliós öröksége, továbbá Kamilla királyné birtokában van még egy 19. századi vidéki kastély is Reybridge kis falujában, Wiltshire-ben.

Kamilla 1996-ban vásárolta meg a Ray Mill House-t 850 000 fontért – közel 400 millió forintért –, miután elvált Andrew Parker Bowlestól. A hercegné 2006-ban még lánya, Laura esküvőjét is ott rendezte meg. Joan Gair, a Housetastic belsőépítészeti szakértője korábban azt mondta, hogy Kamilla vélhetően ezen a birtokon érzi magát a legnyugodtabbnak.

„Ez egy olyan otthon, egy olyan hely, ahol családjával töltheti az idejét távol a közélettől. Ez egy személyesebb hely, ahol több szabadsága van, illetve ízlése szerint díszítheti.”

Ugyan ma már Kamilla királyné elsődleges feladata, hogy támogassa Károly királyt, fiatalabb éveiben recepciósként dolgozott egy mayfairi székhelyű dekorációs cégnél. Ennek ellenére Kamilla vagyona továbbra is eltörpül az uralkodóé mellett. A Sunday Times Rich List szerint a király vagyona tavaly több mint 10 millió fonttal nőtt. 

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images