Sosem találnád ki, mire figyelmeztette II. Erzsébet Kamillát, mielőtt hozzáment Károlyhoz

2024. június 14.
Kamilla királyné nagyon konkrét figyelmeztetést kapott a néhai Erzsébet királynőtől, mielőtt hozzáment Károly királyhoz.
Sosem találnád ki, mire figyelmeztette II. Erzsébet Kamillát, mielőtt hozzáment Károlyhoz

Ma már tizenkilenc éve, hogy a királyi pár két tagja házasságban él: miután 2005 februárjában bejelentették eljegyzésüket, Károly (akkoriban még) herceg és Kamilla április 9-én össze is házasodtak. Az esküvőt a Windsor Guildhallban tartották egy polgári szertartás keretében, majd a Szent György-kápolnába utaztak istentiszteletre.

Nemrég Kamilla királyné elárulta, hogy a néhai II. Erzsébet királynő nagyon konkrét figyelmeztetésben részesítette őt az esküvő előtt. III. Károly és feleségének esküvői ceremóniája meghitt volt, mindössze 28 vendég vett részt rajta, köztük a király két fia, Vilmos herceg és Harry herceg, valamint Kamilla gyermekei, Tom Parker Bowles és Laura Lopes. Mivel a menyasszony és a vőlegény is házasságban élt már korábban, a királynő az anglikán egyház fejeként úgy döntött, hogy nem vesz részt az esküvőn, mert úgy érezte, nem helyénvaló, hogy ott legyen az eseményen. Ennek ellenére ő és a férje, Fülöp herceg is támogatásukról biztosították a párt, majd fogadást rendeztek nekik a windsori kastélyban.

Kamilla két esküvői ruhát is viselt azon a napon. A polgári ceremónián egy krémszínű selyemruhát és Anna Valentine tervező hozzáillő selyemkabátját viselte, kiegészítve Philip Treacy sapkájával. Később átöltözött egy másik, halványkék sifonruhába és egy hímzett kabátba. Ez utóbbi outfithez azonban Kamilla tiara helyett egy feltűnő, arany tollakkal ékesített fejpántot is viselt gyémántokkal – ez okozta a problémát is. Amint azt később látni lehetett, Kamilla küszködött a fejdísszel az erős szélben, a mögöttük álló királynő pedig nem tudta nem észrevenni, hogy mi történik. A Daily Mail értesülései szerint az uralkodó a fiához fordult, és megjegyezte: „Figyelmeztettem őt, hogy tollat ​​visel.”

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images