Jessica Alba gyerekként a kórházban lábadozott – most ő az egyik legsikeresebb üzletasszony

2024. július 19.
Jessica Alba sikere nem volt előre elkönyvelve, hiszen nem egy hagyományos színészcsaládba született. Gyerekként ideje nagy részét kórházban töltötte, viszont ma már ő az egyik legsikeresebb színésznő és üzletasszony.
Jessica Alba gyerekként a kórházban lábadozott - most ő az egyik legsikeresebb üzletasszony

Kétségtelen, hogy Jessica Alba azok közé a színésznők közé tartozik, akinek nevére mindig emlékezni fogunk. A Fantasztikus Négyesből jól ismert színésznő mindazon túl, hogy az elmúlt évek alatt számos díjat bezsebelt alakításáért, bebizonyította, hogy üzletasszonyként is megállja a helyét. A 43 éves Jessica Alba korábban úgy nyilatkozott, miszerint sokáig nem hitte, hogy ő különösebben okos vagy intelligens lenne egészen addig, amíg a saját cége sikeres nem lett. Jessica Alba vállalkozását, a 2011-ben alapított Honest Companyt egymilliárd dolláros értékre becsülik, így nem meglepő, hogy ma már bátran meri magát okosnak nevezni. A 37 éves, háromgyermekes üzletasszony azt mondta, hogy sokáig nem bízott magában és megkérdőjelezte saját képességeit az üzleti sikerek eléréséig.

Jessica Alba, a The Honest Company alapítója és kreatív vezetője

Jessica Alba, a The Honest Company alapítója és kreatív vezetője

Fiatalabb koromban azt gondoltam, nem vagyok okos. Nincs magasabb iskolai végzettségem, nem tanultam tovább a szó hagyományos értelmében. Most, hogy elindítottam és felfuttattam a saját vállalkozásomat, már hiszek magamban, hiszek abban, hogy okos vagyok” – mesélte néhány évvel ezelőtt Jessica. De vajon honnan indult a világ egyik legsikeresebb és leggazdagabb színésznője? Elhoztunk öt érdekességet a színésznőről, ami által egy kicsit jobban beleláthatunk pályafutásának alakulásába. 

Jessica Alba gyerekkorának nagy részét kórházban töltötte

Jessica Alba 1981. április 28-án született a kaliforniai Pomonában Mark és Catherine Alba gyermekeként. Édesapja mexikói-amerikai, míg édesanyja francia-dán származású. Mark Alba a légierőnél szolgált, éppen ezért a színésznő gyerekként rengeteget utazott, ráadásul ez az időszak kifejezetten nehéz volt Jessica számára. Gyerekkorában rendszeresen megbetegedett, többször diagnosztizáltak nála tüdőgyulladást, részleges tüdőösszeomlást, vakbélgyulladást és cisztát. A betegségei miatt teljesen elszigetelték a társaitól, éppen ezért szoros barátságokat sem tudott kialakítani. Egy interjúban Jessica azt is elmondta, hogy a folytonos költözés is hozzájárult ahhoz, hogy nem tudott meggyógyulni. Betegsége 16 éves korában ért véget. 

Már ötévesen belekóstolt a színészetbe 

Már ötévesen belekóstolt a színészetbe 

Már ötévesen belekóstolt a színészetbe

Ahogyan az általában a színészeknél lenni szokott, Jessica is egészen fiatal volt, amikor belekóstolt a színészet világába. Annak ellenére, hogy már ötévesen is érdeklődött a színészet iránt, édesanyja csak 11 éves korában engedte meg neki, hogy részt vegyen a Beverly Hills-i színészversenyen. Mivel az élmezőnybe került, Jessica nem sokkal később ingyen leckéket kapott. Kilenc hónappal később pedig már alá is írta az első szerződését. 

A 20. születésnapján jegyezték el 

2000 januárjában, a Sötét angyal forgatása közben Jessica összejött a kollégájával, Michael Weatherlyvel. Michael a 20. születésnapján jegyezte el, azonban a románcuk nem tartott sokáig, mivel 2003-ban szakítottak. 

Egy évvel később szintén egy forgatáson találkozott jelenlegi férjével

Jessica Alba egy évvel a szakítás után, a Fantasztikus Négyes forgatásán találkozott Cash Warrennel, majd nem sokkal később össze is jöttek. Négy évvel később már örök hűséget fogadtak egymásnak, románcukból pedig három gyermekük is született. 

Majdnem felhagyott a színészettel

Sok filmproducer, rendező és filmsztár nézetei, illetve elképzelései ütköznek egymással a színfalak mögött. A filmszakmában sajnos ezt sokan figyelmen kívül hagyják. Jessica Alba egy rendező megjegyzése miatt majdnem abbahagyta színészi pályafutását. Állítólag a film gyártása közben a rendező azt mondta neki, hogy legyen szebb, ha sír. Aggódott amiatt, hogy nem tud anélkül élni, hogy valaki ne irányítsa az életét.

Forrás: tvovermind.com Fotó: Getty Images