„Céline Dion igazi harcos” – gyógyíthatatlan betegsége ellenére is visszatér a színpadra

2024. július 25.
Céline Dion a hírek szerint arra készül, hogy először térjen vissza a színpadra azóta, hogy nyilvánosságra hozta küzdelmét a merev személy szindrómával (Stiff Person Syndrome). Ez egy olyan ritka neurológiai betegség, amely millióból mindössze egy embert érint. Dion hosszú idők óta első fellépése nem is akárhol lesz, hanem a párizsi olimpia megnyitóján.
Célie Dion olimpia 2024

Céline Dion utoljára a Courage világ körüli turnéja során lépett fel élőben a Newarkban, New Jersey-ben 2020. március 8-án. Ám fogadalmat tett, hogy a betegsége és abból fakadó fájdalmai ellenére is visszatér a színpadra, ahogyan fogalmazott, „még ha kúszva is kell”. A Variety értesülései szerint az énekesnő a párizsi olimpia pénteki ceremóniáját nyitja majd meg, ami az első fellépése lesz, mióta visszavonult a reflektorfénytől. Céline Dion jókedvűnek tűnt, amikor kedden megérkezett párizsi szállodájába, és így nyilatkozott a visszatéréséről: „Úgy döntöttem, hogy teljes testemmel és lelkemmel, tetőtől talpig, és egy orvosi csapat segítségével és állandó jelenlétével dolgozom. A lehető legjobb akarok lenni. A célom, hogy újra lássam az Eiffel-tornyot!”

Céline Dion július 23-án párizsi szálloda előtt.

Céline Dion július 23-án a párizsi szálloda előtt

Céline Dion nővére nemrég elárulta, hogy az énekesnő a betegsége miatt elvesztette az uralmat az izmai felett, de egy ismerős így nyilatkozott az állapotáról: „Céline egy harcos. Már nem tudja úgy kontrollálni az izmait, mint korábban, de orvosokkal és gyógytornászokkal dolgozik azon, hogy jobban legyen.” Ez az orvosi stáb is vele tart a párizsi olimpiára

Az 56 éves legendás énekesnő dokumentumfilmje egy hónapja debütált, és rögtön óriási sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is – és töretlenül 100%-on áll a Rotten Tomatoeson. Nem szokványos, híresség-hiúságot simogató dokuról van szó: az énekesnő kegyetlen őszinteséggel tárta elénk betegségéből fakadó szenvedéseit. Az egyik ilyen jelenetben Céline Dion 10 perces görcsöt kap, miközben kétségbeesetten jajgat, és fájdalomcsillapítót kap. A New York Times méltatta Diont, amiért megengedte, hogy nyers felvételek kerüljenek a filmbe, kendőzetlenül, valamint azért, mert képes humorral kezelni állapotát.

Senki sem akar arról beszélni, hogy mit jelent már túl lenni a fénykorán, de az SPS arra kényszerítette Diont, hogy ezt tegye – az I Am: Celine Dion ennek a lenyomata.

Forrás: DailyMail, fotók: Getty Images