Hiába a könyörgés, Vilmos herceg nem hajlandó lemondani erről a veszélyes szokásáról

2024. július 30.
Vilmos herceg többször is összeütközésbe került III. Károly királlyal, amiért sokszor Katalinnal és a gyerekekkel helikopterrel utazik az Egyesült Királyságban.
Vilmos herceg és Károly király csúnyán összevesztek

Vilmos herceg – aki képzett pilóta, kiterjedt katonai múlttal – többször is heves összetűzésbe keveredett az apjával és néhai nagyanyjával, II. Erzsébettel.

 „A nézeteltérések egyik forrása a közelmúltban az, hogy Vilmos herceg makacsul megtagadta apja tanácsát az utódlás megőrzésével kapcsolatban” – olvasható Robert Jobson hamarosan megjelenő, Katalin, a walesi hercegné: a jövő királynéja c. életrajzi könyvében.

Az év elején Károly király újfent kifejezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy Vilmos herceg helikopterrel közlekedik, mi több: néha az egész családjával együtt.

A 60 éves Jobson azt is állította, hogy a 42 éves Vilmos herceg egyszer II. Erzsébettel is összeveszett emiatt, aki arra kérte, hogy ne repítse el családját egy 115 mérföldes útra a Kensington-palotától a norfolki otthonukig. Jobson megjegyezte, hogy Erzsébet királynőt kísértette az 1967-es baleset, amelyben a királyi család utaztatását végző kapitány meghalt helikopterbalesetben, és attól tartott, hogy ez a családjával is megtörténhet.

Azért veszett össze Károly király és Vilmos herceg, mert a walesi herceg nem hajlandó lemondani arról, hogy helikopterrel utaztassa a családját

Azért veszett össze Károly király és Vilmos herceg, mert a walesi herceg nem hajlandó lemondani arról, hogy helikopterrel utaztassa a családját

Robert Jobson szerint azért is éledhetett fel Károly királyban az aggodalom, mert miután rákot diagnosztizáltak nála, egyre többet gondolhat a saját halandóságára. Viszont, miután Vilmos herceg nem hajlandó felhagyni azzal, hogy helikopterrel utazzon a családjával, Károly király ragaszkodott ahhoz, hogy írjon alá egy hivatalos dokumentumot, amelyben elismeri az ezzel járó kockázatokat, és teljes felelősséget vállal a tetteiért.

Jobson szerint a trónöröklés kényes kérdés. Ha bármi történne Vilmos herceggel és az egész családjával, akkor a 39 éves Harry herceg – aki az ötödik a trónszerzési sorban –, és a 42 éves Meghan Markle lépne a trónra, akik kiváltak a királyi családból.

Forrás: Page Six, Fotók: Getty Images