A filmvásznon kapta élete első csókját – 5 érdekesség, amit nem tudtál Blake Livelyról

2024. július 31.
Blake Lively egy TV-s sorozatból indulva lett Hollywood egyik legfelkapottabb színésznője, élete tele van érdekes és eddig ismeretlen momentumokkal.
Blake Lively érdekesség

Blake Lively életében már a kezdetektől kódolva volt a színészet. Szülei, Ernie és Elaine Lively mindketten a filmiparban dolgoznak, édesapja filmrendező, anyukája szintén rendez és forgatókönyveket ír. Az 1987-ben született kislányt szülei nem akarták bébiszitterre bízni, így mindig vitték magukkal a színjátszókörökbe, ahol tanítottak. A kis Blake szinte az anyatejjel együtt szívta magába a hollywoodi színészek életét.

Első fontosabb szerepe a 2005-ös Négyen egy gatyában című filmben volt, ami után Blake Livelyt máris jelölték a Teens Choice Awardra.

Az igazi áttörést a Pletykafészek című sorozat Serena van der Woodsen nevű karakterének alakítása hozta el Blake Lively életében. Innen következtek az olyan filmek, mint a Pippa Lee négy élete, vagy az Adaline varázslatos élete, amelyek további elismeréseket hoztak a számára. 

5 érdekesség, amit nem tudtál Blake Lively-ról - A színésznő a Négyen egy gatyában című filmben alakított szerepéért máris jelölve lett a Teen Choice Awardsra - Blake Lively, America Ferrera, Amber Tamblyn és Alexis Bledel

5 érdekesség, amit nem tudtál Blake Livelyról – A színésznő a Négyen egy gatyában című filmben alakított szerepéért máris jelölve lett a Teen Choice Awardsra – Blake Lively, America Ferrera, Amber Tamblyn és Alexis Bledel

Blake Lively a Zöld lámpás forgatása során ismerkedett meg a film főszereplőjével, a kanadai Ryan Reynlodsszal, akivel 2012-ben házasodtak össze. Négy gyermekük született: James (aki a neve ellenére kislány), Inez, Betty és a legkisebb, Olin, akinek csak nem sokkal ezelőtt derült ki a neve.

De tudtad azt például, hogy Blake Lively élete első csókját is egy filmforgatáson kapta? Hoztunk még pár meglepő infót a színésznőről.

5 érdekesség, amit eddig nem tudtál Blake Livelyról

1. Az első csók

Egy Michael Korsszal rendezett kérdezz-felelek játék során Blake Lively elárulta, hogy élete első csókját 16 évesen kapta egy filmjelenetben.

„Elképesztően rettegtem az egésztől” – mondta utólag a színésznő. Hát nem irigyeljük, izzasztó jelenet lehetett!

2. Egy félrement dupla randi után hívta el először Ryan Reynoldsot

Amikor Blake Lively és Ryan Reynolds először találkoztak, akkor még mindketten mással voltak együtt. Reynolds felesége akkoriban Scarlett Johansson volt, Lively pedig a Pletykafészekben is szereplő pasijával, Penn Badgley-vel volt együtt. A szakítások és válások után elmentek egy dupla randira az új partnereikkel, ami nem sült el túl fényesen. Ezután Blake Lively azt ajánlotta, hogy inkább hagyják a partnereiket, és randizzanak egymással, amire Ryan Reynolds rögtön igent mondott.

A többi pedig már történelem. 

Az alábbi videón Ryan Reynolds, Gigi Hadid és Hugh Jackman mellett látható Blake Lively, férje legújabb filmjének bemutatóján.

@marieclairehun Blake Lively és Gigi Hadid a Deadpool & Rozsomák premierjén összehangolt outfitekben jelentek meg, és kéz a kézben pózolva álltak modellt a kameráknak.💛❤️ #blakelively #gigihadid #deadpool #fashion #divat #redcarpet ♬ suono originale - Magrì Alberto

3. Martha Stewart a példaképe

Az adócsalás miatt börtönt is megjárt Martha Stewart TV-s szakácsot és életmódgurut tartja egyik legnagyobb hősének Blake Lively.

„Szerintem Martha elképesztően nagylelkű és kedves. Azon kevés figura egyike, aki összehozza az embereket egymással. Mindig ott van, ha szükséged van rá” – áradozott Stewartról a színésznő.

4. Nem iszik alkoholt

Egy interjú során Blake Lively elárulta, hogy bár ő a legnagyobb koktélkészítő a családban, sosem iszik alkoholt. Szereti összeállítani az italokat, és a család és a barátok kedvében járni, de az alkohol ízét nem bírja.

Blake Lively óriás nagy koktélkészítő, de ő maga nem fogyaszt alkoholt

Blake Lively óriási nagy koktélkészítő, de ő maga nem fogyaszt alkoholt

5. Ezért bukta el majdnem Serena szerepét

A Pletykafészek casting direktora egy interjúban elárulta, egy hajszálon múlt, hogy Blake Lively ne kapja meg Serena van der Woodsen szerepét.

„Blake volt a legesélyesebb a szerepre. Megcsináltuk a próbafelvételeket és azt a visszajelzést kaptuk, hogy túlságosan »napfényes és kaliforniai«. A készítők aggódtak, hogy nem fogja tudni hozni az elkényeztetett New York-i lány karakterét. Szóval fogtuk magunkat, kiegyenesítettük a haját és kicsit kifinomultabb ruhákat adtunk rá, és így már zöld lámpát kapott a dolog” – mondta David Rapaport.

Forrás: wikipedia, businessinsider.com      Fotó: Getty Images