Angelina Jolie felkavaró fotót osztott meg arról, hogy szudáni menekültekkel találkozott

2024. szeptember 26.
Angelina Jolie erőteljes fotót posztolt az Instagram-oldalán, amin szudáni menekültekkel találkozik és ezzel együtt felszólította az ENSZ-t, hogy tegyen lépéseket az ország a válságos helyzete ellen.
Angelina Jolie szudáni menekültekkel találkozott

A megrendítő képen Angelina Jolie fekete köpenyben látható, amint több nővel találkozik egy csádi nádfedeles házban. 

A 49 éves Angelina Jolie, aki legendás a humanitárius munkáiról, a következőt írta a bejegyzéshez: „Ma reggel az ENSZ Közgyűlése ülésezett, hogy megvitassák a tétlenség árát és Szudánban, valamint a térségben a humanitárius lépések sürgős szükségességét. Nemrég tértem vissza Csádból, ahol találkoztam a szudáni menekültekkel, akik átszöktek a határon.”

Majd így folytatta Angelina Jolie a bejegyzését: „a könyörtelen háború és erőszak miatt Szudán jelenleg a világ legnagyobb kitelepítési válságát éli, több mint 10 millió ember kényszerült elhagyni a lakóhelyét, és több mint 2 millióan a szomszédos országokba menekülnek. A helyzetet a tömeges éhezés is tetézi, mivel hozzávetőleg 25,6 millió ember – a lakosság több mint fele – néz szembe éhezéssel.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Angelina Jolie (@angelinajolie) által megosztott bejegyzés

Angelina Jolie a posztjában arra is kitér: annak ellenére, hogy Csád a világ egyik legszegényebb országa, Csád lakossága közel 1,4 millió szudáni menekülttel osztja meg földjét, élelmét, vizet és egészségügyi ellátását.

„Csádban és Szudánban önkéntesek közösségi konyhákat, kollektív menhelyeket, ideiglenes klinikákat és női szövetkezeteket hoztak létre. Gyógyszereket osztottak és oktatási programokat szerveztek. Ezeknek a helyi szervezeteknek az erőfeszítései inspirálóak voltak” – írta a bejegyzésében Angelina Jolie.

Azt is hozzátette Angelina Jolie: „De megfelelő nemzetközi támogatás és finanszírozás nélkül nem tudnak megbirkózni a válság elsöprő méreteivel. Mindenekelőtt azonnal véget kell vetni a harcoknak, hogy megállítsuk a további életek kioltását, a kitelepítést és a szenvedést.”

„Remélem, hogy a mai találkozó nemcsak beszélgetést, hanem döntéseket is eredményez. Minden óra számít, hiszen életek forognak kockán” – zárja sorait Angelina Jolie.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images