Oroszország legmisztikusabb kirándulóhelyei

2018. december 27.
Eláruljuk, melyek a legrejtélyesebb pontok Orszország térképén, ahol még érezhetőek az ősi idők hamisítatlan energiái.

Oroszország nem csupán hatalmas területtel, de óriási energiákkal is büszkélkedhet. Tudtad, hogy Oroszország bizonyos pontjain egyesek különös megnyugvást és békességet, míg mások izgalmat és túláradó feszültséget érzékelnek? Ezeket a pontokat erőhelyeknek nevezik. Itt mintha még a levegő is varázslattal lenne átitatva, hatást gyakorolva a tudatra és az érzékekre is.

Hogy mely erőhelyeket a legjobb meglátogatni? Listánkban Alekszander Szadovnak, egy nemzetközi utazási vállalat vezérigazgatójának kedvenc úti céljai közül szemezgetünk.

Kamcsatkai barnamedve a Gejzírek-völgyében

Bajkál-tó

Évszázadok óta úgy tartják, hogy a Bajkál-tó gyógyító vize segítséget nyújthat a gyermektelen családoknak és az egészségügyi problémákkal küszködőknek. Nemhiába folytatnak a partjain oly gyakran mindenféle gyógyító gyakorlatokat – lehet itt tóvízben fürödni, illatos füveket szedni, vagy gyönyörködni az egyedüllétben és a természet szépségében is. A helyiek úgy tartják, hogy az ott-tartózkodás idejére a testünket kreatív energiatöltet árasztja el, és belső békére lelhetünk.

Érdekesség, hogy „tisztelettel illik a tóhoz közelíteni”: az ide látogatók igyekeznek tartózkodni az üres fecsegéstől – ugyanis az orosz ősök úgy tartották, hogy a tóban a Bajkál szellemei laknak. Extra gyakorlati tipp: A tó gyors és kényelmes megközelítéséhez strapabíró és megbízható dzsippel ajánlatos utazni.

Jégbarlang a Bajkál-tónál

Beluha-hegy

Az Altáj lakói számára a Beluha-hegy szakrális hely, ahonnan bejárat nyílik a mitikus Sambala országába. Úgy beszélik, hogy a Beluha csúcsának meghódítása a szerencsések legfelsőbb szintű, csak az égiek által nyújtható megvilágosodását hozza. Az Altáj zord kirándulási körülményei megedzik a jellemet, és a természet vadsága arra késztet, hogy valódi csodálatot érezzünk iránta.

De azért a többi altáji táj sem marad el különlegesség tekintetében: az Ukok-fennsíkot például szent helynek tartják a helyi sámánok. Éppen itt találták meg a kiváló állapotban megőrződött leánymúmiát, amelyet az „Ukoki hercegnőnek” nevezetek el. A magasföldi legelőkön óriási geoglifák (földrajzolatok) láthatók, mintha csak földönkívüli látogatók részére otthagyott üzenetek lennének. A Jarlu-völgyben, ahol a hegyvonulatokat és a kőtengert különféle jelek tarkítják, gyakran találkozhatunk meditáló emberekkel – őket bizony nem ijeszti el az úti cél megközelíthetetlensége. Egyes hiedelmek szerint pedig, a Hegyi Szellemek tava az Altájban gyógyító hatással van a turisták betegségeire és nyavalyáira, mert ezek rezonálnak a hely energiájával. Csak „tiszta,” bűntelen, világos lelkű utazók próbálhatnak szerencsét, de azoknak, akik nem hajlanak a tóval való kommunikációra, nem ajánlják, hogy kockáztassák lelki egészségüket.


Köd ereszkedik a Jarlu-völgyre

Karélia

Ha a finn határ menti Karéliában keresnénk a megvilágosodást, irány a Kizsi-sziget, ahol megdöbbentő építészeti csodákban gyönyörködhetünk, és kiszakadhatunk a civilizáció mindennapos hiábavalóságaiból és zajából is. Karéliában ősi szentélyeket, kőtotemes elhagyatott falvakat találhatunk, és még számos tanúját az erőteljes, imatelt helyeknek, amelyek életerővel tölthetnek el. A Sardon-félsziget közelében állítólag, ha kitartva tartjuk a tenyerünket, még finom bizsergést is érezhetünk a kezünkön.

Fatemplomok a Kizsi-szigeten

Gejzírek völgye

Vöröses szikláival, algáival, és kamcsatkai mohájával a Gejzírek völgyét időtlen idők óta misztikus dicsfény övezi. Egyesek még mindig a fejük felett repülő „tányérokat,” UFO-kat vélnek látni itt, mások lelkigyakorlatokat végeznek a közelben, megint mások bolygónk szellemi központjának tartják a helyet. Akárhogyan is, a helyi látképek mindenképpen gondolkodásra inspirálnak saját utunkról a Földön…


A völgy híres gejzírei 

Urál-hegység

Az Urál hegyei, – köztük a szentnek tartott Iremel-hegy – soha nem eresztik haza a ködben eltévedt utazót. Úgy tartják, itt minden hegyi patak folyásában a földalatti világ titokzatos, emberi szem elől rejtett, mégis átható tüzei látszanak. Érdemes gondosan felkészülni a hely látogatására fizikai értelemben, és persze ráhangolódni a lelki kiegyensúlyozottságra és harmóniára is.

Ezek az egyszerre sötét és magasztos helyek mindenképpen figyelmet érdemelnek – miért ne zarándokolnál tehát el hozzájuk legalább egyszer az életben. Itt biztosan a lenyűgöző látványok hatása alá kerülünk, de az erre nyitottak akár az emberfeletti energiák erejét is megtapasztalhatják. Hát nem elég ok ez egy kikapcsoló utazásra?


Csertov pálec (Ördögujj-szikla) az Uszva-folyónál

Forrás: marieclaire.ru

Fordította: Kálmán Mihály