7 hely, ahova el kell látogatnunk 2020-ban

2020. január 01.
Gyakran magától értetődőnek vesszük az utazgatást, csak kipipáljuk a következő pontot a bakancslistánkon, anélkül, hogy éreznénk az idő sürgetését. Ám vannak olyan helyek, ahova inkább hamarabb, mint később kell ellátogatnunk, mert nem biztos, hogy holnap is ott lesznek még.

Nem csak olyan helyekre lesz érdemes ellátogatnunk 2020-ban, melyek a klímaválság következtében veszélyben vannak. Rengeteg új attrakció is nyílik, amik viszont új kalandot és látványosságokat tartogatnak.

Felújítják a Glacier Point kilátót a Yosemite Nemzeti Parkban
A Kaliforniában található Yosemite Nemzeti Park egyik legnagyobb látványosságát, a Glacier Point kilátót valószínűleg bezárják 2021-ben, és még 2022 egy részében sem lesz látogatható. Ha szeretnénk még előtte élvezni az egész nemzeti parkra való kilátást, jobb, ha még 2020-ban betervezünk egy túrát a Yosemite Parkba.


A Kilimandzsáró hava már nem sokáig létezik
Ha szeretnénk megmászni Tanzánia legendás hegyét, a Kilimandzsárót, és első kézből megtapasztalni a havat, melyről regények születtek, jobb, ha felhúzzuk a túrabakancsunkat. A tudósok tájékoztatása szerint már a hegyet fedő ikonikus hótakaró 85 százaléka elolvadt, és az előrejelzések szerint 2020 az utolsó év, amikor Afrika legmagasabb hegyén még egyáltalán megtalálható lesz a jég bármilyen formája. 

Dubaj világkiállítást tart
2020-ban Dubajban lesz a világkiállítás, most először tartják az eseményt a Közel-Keleten. A világ egyik leggazdagabb országa pedig futurisztikus új múzeumot is nyit ez alkalomból. A Museum of the Future (A Jövő Múzeuma) névre keresztelt komplexum biztosan hatalmas látványosság lesz. A szem alakú rozsdamentes acélépületben (ami már most elnyert számos építészeti díjat, pedig még meg sem nyitott) olyan technológiai fejlesztéseket és találmányokat fedezhetnek fel a látogatók, melyek a jövőt formálják.

Velence egyre gyakrabban kerül víz alá
Az elmúlt ötven év leghatalmasabb árvizeit éli át Velence. Azt eddig is tudták, hogy a város egyre süllyed, ám drámai módon felgyorsult a folyamat, a középkori épületeket rendkívüli módon megrongálták az elmúlt hónapok viszontagságai, így hamarabb lakhatatlanná válhat a legendás város, mint eddig sejtették.


Gízában megnyílk a világ legnagyobb egyiptomi múzeuma
A Nagy Egyiptomi Múzeum 2020-ban nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Ezzel a gízai múzeum lesz a világon a legnagyobb, melyet egyetlen civilizáció bemutatásának szenteltek. A 8,2 millió négyzetméteren elterülő múzeum csupán másfél kilométerre van a piramisoktól. Az ősi Egyiptom több mint 100 ezer tárgyi emlékét tekinthetjük meg majd a hatalmas múzeumban.

A Trónok harca rajongóknak irány Belfast
2020 tavaszán Trónok harca stúdiótúra nyílik az észak-írországi Belfastban. A rajongók a közel 4000 négyzetméteres interaktív kiállításon megnézhetik a sorozat kosztümjeit, díszleteit és fegyvereit is.

Barcelona korlátozná a turisták számát
A spanyol város régóta küzd a túl sok turistával, ezért Barcelona polgármestere megígérte, hogy kevesebb tengerjáró hajót enged a kikötőbe és korlátozza a reptér forgalmát is, hogy így csökkentse az ide látogató turisták számát.

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash