Megnyitják a látogatók előtt a szív alakú korallzátonyt

2020. szeptember 20.
Kétségtelenül igaza van azoknak, akik szerint a Nagy Korallzátony híres szív alakú része legjobban fentről csodálható meg, és évtizedekig ez is volt az egyetlen módja annak, hogy valaki közelről megcsodálhassa a természeti látványosságot. Ám mostantól ismét megnyitják a látogatók előtt a korallzátony ezen részét, és napidíj ellenében megállhatnak itt búvárkodni egyet, ha éppenséggel ez a szívük vágya.

Csupán harminc méter átmérőjű a szív alakú korallzátony, ami 60 kilométerre északra található a Hamilton-szigettől. Több évtizeden át csupán helikopterről tekinthették meg a kíváncsi turisták, ám most egy pontonhídon keresztül elérhető lett, ám egy időben csupán hat vendég látogathatja meg a ritka természeti képződményt. A Hardy-lagúna közelében fekvő területet mind a víz alatt, mint a víz felett felfedezhetjük.

Az utazással együtt összesen három órán tartózkodhatnak a szerencsések a szív alakú zátonynál. A kaland egy harminc perces helikopterúttal indul a Hamilton-szigetre. Innen kiindulva kilencven perce van az utasoknak, hogy körülnézzenek és merüljenek a korallzátony eddig zárt világában. Ha nem szeretnénk búvárkodni, egy üvegfenekű hajóval is körbejárhatjuk a szív alakú zátonyt, és megcsodálhatjuk a színpompás korallokat és a gazdag élővilágot a kristálytiszta vízben.

Visszafelé a pilóta még egyszer kerül az utasokkal egyet a szív alakú korallzátony felett, hogy az eddig csak képeslapokon látott látványt biztosan sose felejtsék el, mielőtt visszatér a Pünkösd-szigetekre.

Olvastad már?

Forrás: The Lonely Planet
Fotó: Unsplash