Nem evilági vakáció: már foglalhatunk szobát az új űrhotelbe

2021. március 14.
Jó hír azoknak, akik már a Föld minden országát végigjárták. Már foglalhatók a szobák az első űrhotelbe, ha egy nem evilági vakációra vágyunk.

Az Orbital Assembly Corporation nevű, NASA-veteránok által alapított vállalat kezdi meg a Voyager űrállomáson a világ első űrbéli luxusszállodájának építési munkálatait, amely várhatóan 2026-ra fejeződik be. Így a tervek szerint 2027-ben nyithat meg a nagy közönség előtt. „Szeretnénk tudatosítani mindenkiben, hogy az űrutazás aranykora, amikor bárki számára elérhető, hogy a világűrbe utazzon, már nagyon közel van. Érkezik, gyorsabban, mint gondolnánk” – mondta John Blincow, a vállalat vezetője. 

urhotel-voyager-urallomas

A Voyager űrállomáson 280 vendéget tudnak elszállásolni, de lesz étterem, bár és edzőterem is a szállodában. A menün természetesen galaktikus ételek szerepelnek majd, a fagyasztva szárított jégkrém például alapétel lesz a hotelben. 

Hogy az űrturisták nem lebegjenek tova, a gyűrű alakú hotelben mesterséges gravitációs mezőt hoznak létre. A Voyager űrállomás úgy forog majd, mint egy óriáskerék, így a centrifugális erő a Holdon tapasztalhatóhoz hasonló mértékű gravitációs teret generál majd. Így a vendégek bizonyos mértékű súlytalanságra számíthatnak majd, nem olyan lesz, mint a Földön. Számos szabadidős tevékenységet végezhetnek majd az űrszállodába érkezők, például kosárlabdázhatnak, hatszor olyan magasra ugorva, így a zsákolás mindenkinek garantált.

urszalloda-voyager-urallomas

Mielőtt a szállodába utaznának, mindenkinek át kell esnie némi kiképzésen. Ennek oka az, hogy a SpaceX űrsikló szállítja az űrállomásra őket, erre pedig nem lehet enélkül felszállni. 

Az űrszálloda már fogadja a foglalásokat, ám mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha az űrben szeretnénk nyaralni. Egy háromnapos utazás 5 millió dollárba kerül majd. A vállalat azonban reméli, hogy idővel sokkal megfizethetőbbé válik az űrnyaralás. „Annyiba kellene kerülnie, mint egy útnak például Disneylandbe.”

Forrás: Insider Fotó: CNN

Olvastad már?