Ezek a világ legjobban várt új szállodái 2022-ben

2022. március 28.
Nem feltétlenül jutunk el távoli tájakra idén sem – köszi, koronavírus és háború! –, de akkor is érdemes bepillantanunk azokba az új szállodákba, melyek idén nyitják meg kapuikat a vendégek előtt. Csodás építészeti megoldásokban, lenyűgöző elhelyezkedésben és inspiráló berendezésben gyönyörködhetünk.

Rengeteg új szállodával lesz gazdagabb a világ idén is, több mint fél évtizede húzódó projektektől az apró, meghitt, eldugott szigeteken meghúzódó paradicsomi hotelig izgalmas újdonságokat találunk a világ legkülönbözőbb pontjain. Mutatjuk, melyek a legizgalmasabbak.

Aman New York

A spaspecialista Aman a második urbán hoteljét nyitja meg Manhattan közepén 2022 tavaszán. (Az első Tokióban található.) Már eleve az arannyal borított Crown Building impozáns látvány, ezt Jean-Michel Gathy tervezte, és sejthető, hogy a New York-i szálloda is főhajtás lesz a szállodalánc ázsiai gyökerei előtt. Az Aman New Yorknak 83 szobája van, ezzel nagyobb, mint a lánc bármelyik korábbi hotelje, és ezek közül a legkisebb is nagyobb, mint egy átlagos lakás New Yorkban. Természetesen tartozik egy 2300 négyzetméteres sparészleg is a szállodához, hatalmas nyitott terasszal a 10. emeleten, ezen kívül 3 étterem és jazzklub várja a vendégeket. Nyitás: 2022. május.

The Gleneagles Town House, Edinburgh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hood Magazine (@hoodmagazine_)

Skócia legelegánsabb hotelje a városba költözik, egészen pontosan Edinburgh szívébe. A szállodában 33 szoba lesz, étterem saját részleggel a klubtagoknak és tetőterasz bárral, ahonnan az egész várost belátni.

Az épület korábban a brit kenderfonó vállalaté volt, később a Skót Nemzeti Bank birtokolta. A tervezők nem is nyúltak az eredeti kandallókhoz, a korabeli járólapokat és csempéket pedig helyreállították, hogy megőrizze a régi hangulatot a szálloda. Ugyanakkor kortárs skót műalkotással vittek frissességet a terekbe. Nyitás: 2022 tavasza.

Cali Mykonos

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blue Travel (@bluetravel_br)

Görögország egyik legnépszerűbb úti célja minden kétséget kizáróan Míkonosz. A luxusnyaralók idén újabb, saját stranddal, medencével, 40 különálló, tengerre néző villával és privát séffel rendelkező szállodába csekkolhatnak be. Ha ez mind nem lenne elég, 110 méteres feszített víztükrű medence, saját motorcsónakpark és jachtok állnak rendelkezésre, hogy felfedezhessék az ide utazók a környező szigeteket. Nyitás: 2022 júniusa.

Hotel La Palma, Capri

A gyönyörű sziget legelső hoteljét eredetileg 1822-ben építették, és most az Oetker-gyűjtemény (amelynek része a nem kevésbé legendás párizsi Le Bristol és Hotel du Cap-Eden-Roc is) részeként támasztják fel poraiból ismét azzal a céllal, hogy a Hotel La Palma a sziget társasági életének központja legyen, nem is akárhogyan! Saját strandklubbal, tetőétteremmel és újonnan épített úszómedencékkel egészítik ki az 50 szobás szálloda már meglévő adottságait. Eredetileg 80 szobával rendelkezett a hotel, ám a tágasság és teraszok érdekében ebből harmincat feláldoztak. Az olasz luxusbútorok mellett neutrális színpalettát használtak a tervezők, különösen a kagyló alakú árnyékolók hozzák vissza a békebeli itáliai hangulatot a medence partján.

Passalacqua, Comói-tó

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grand Hotel Tremezzo (@ghtlakecomo)

A közkedvelt Grand Hotel Tremezzo kistestvért kap, ha megnyílik idén nyáron a Passalacqua, a helyreállított 18. századi villa is a Comói-tó partján. Az új szállodában 24 egyedi dizájnú lakosztály kap helyet, régi istállók és tóparti ház is áll majd a Comói-tó egyik legnagyobb ingatlanján, melyet egy elengedhetetlen elem tesz teljessé: zeneszoba versenyzongorával. 

A fürdőszobák esetében sem fukarkodtak a tulajdonosok: ugyanazzal a veronai márvánnyal burkolták a helyiségeket, melyet a Vatikánban is használtak. Természetesen teniszpálya, úszómedence és saját kikötő is tartozik hozzá régimódi csónakokkal a tökéletes hangulatért. Nyitás: 2022 júniusa. 

La Zambra, Costa de Sol

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Zambra Hotel (@la.zambra)

A kilencvenes évek közkedvelt helye volt Ibiza, még Diana hercegnő is előszeretettel látogatott a spanyol szigetre, gyakran szállt meg a Byblos Hotelben, melyet néhány éve bezártak. Most La Zambra néven – a Hyatt szállodalánc részeként – nyit újra azzal a céllal, hogy ismét hasonlóan illusztris közönséget lásson vendégül. A szállodát egy apa-fia építészpáros, az Esteve i Esteva tervezte újra az andalúz stílust emelve a fő motívummá. Mind a 197 szobának lett terasza, mely a golfpályára vagy a Sierra Nevada hegységre néz. Nyitás: 2022 júniusa.

COMO Le Montrachet, Burgundia

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Triplink (@triplinkbr)

Burgundia szívében nyitja meg első francia szállodáját a COMO Hotels. Az exkluzív, 31 szobás hotel négy épületből áll, melyek a Puligny-Montrachet nevű faluban találhatók. A belső tereket Paola Navone tervezte. 

Miután a vendégek felfedezték a híres Grand Cru borvidéket, lazíthatnak a Shambhala spában, ahol világszínvonalú kezelésekkel várják a látogatókat. Az étteremben a klasszikus francia gasztronómia fogásait kóstolhatják meg. Nyitás: 2022.

Raffles London

Talán az év egyik legjobban várt nyitása a Raffles londoni, Whithall-palotában található szállodájáé. Ebben az épületben volt ugyanis a székhelye Nagy-Britannia legnagyobb hatású és leghíresebb államférfijának és kémjeinek, többek között Winston Churchillnek és Ian Flemingnek. Most először nyitják meg a nyilvánosság előtt az épületet, mely teljes átalakításon esett át.

120 szoba és lakosztály várja a vendégeket, 11 étteremmel és bárral kiegészülve, többek között tetőterasszal, ahonnan a Buckingham-palotára nyílik kilátás. Nyitás: 2022 második felében.

Lanserhof Stylt, Németország

Az orvosi spakezelések specialistája a Lanserhof, mely ezúttal Stylt szigetén nyit újabb szállodát. Az építkezés már öt éve tart, és közel 120 millió euróba került, mellyel Európa legdrágább szállodája lett. Idén végre megnyit az 55 szobás és lakosztályos, hatalmas tetőterasszal rendelkező komplexum. Természetesen rengeteg speciális kezeléssel várják a gyógyulni vágyókat, a terápiákat dr. Jan Stritzke, a kardiológiai és krónikus betegség rehabilitációjának szakértője vezeti. Stylt szigetének levegőjéről egyébként is úgy tartják, hogy gyógyhatása van, de akár bálnalesre is indulhatunk, ha kikapcsolódnánk a kúrák között. Nyitás: 2022 májusa.

The Homestead, Dél-Afrika

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Homestead (@visithomestead)

A szafari nyaralások népszerűsége ismét növekszik, idén pedig a dél-afrikai Namibiti Nemzeti Parkban is nyílik egy 12 lakosztályos luxusszálloda, a The Homestead. A Johannesburgtól néhány órányira található szálloda az öt olyan szafari úti cél egyike, melyben nem kell tartanunk a malária veszélyétől. Számos izgalmas programon lehet részt venni, ha ide látogatunk a klasszikus szafaritúrán kívül: főzőleckéket is vehetünk, találkozhatunk a közösség öregjeivel, de hegyi kempingezés és madárles is szervezhető. Nyitás: 2022 elején. 

Sommerro, Oslo

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sommerro (@sommerrohouse)

Az art deco épület, mely korábban egy elektronikai cég székhelye volt, 2022 őszére Oslo egyik legizgalmasabb szállodájává válik. A norvég kultúra előtti tisztelgésként a helyi művész, Per Krohg hatalmas freskója díszíti a szállodát, de számos más ponton is felfedezhetők a művész alkotásai. 

Bőven lesz hely az új hotelben, 231 szoba várja a látogatókat, emellett négy étterem, három bár és egy 100 székes színház is lesz benne. A tetőterasz is elmaradhatatlan része egy 21. századi szállodának, a Sommerróban a város első egész évben látogatható tetőszaunája, terasza és étterme nyílik meg, valószínűleg fűtőtestekkel jól felszerelve a kemény norvég telekre. Nyitás: 2022 szeptembere.

Explorar Pawapi Koh Mook, Thaiföld

Thaiföld népszerűsége a járvány alatt sem csökkent, ám még mindig tud újat mutatni a turistáknak. Az új szállodacég, az Explorar egy relatíve érintetlen szigetet, Koh Mookot választotta hotelje megépítéséhez, ami a thai turizmus kezdeteit idézi. Bungalók és villák a fehér homokos tengerparton, nyitott éttermek és helyi ételek várják a látogatókat a tengerparti spakezelések mellett. Nyitás: 2022 elején.

Forrás: The Telegraph Fotó: Instagram

Olvass tovább!