Zölddel benőtt mesehotel nyílik Japánban

2020. november 12.
Idén decemberben nyitja meg kapuit a japán Shiroiya Hotel, amelynek tervezésében több híres dizájner is részt vett. A zölddel befuttatott épületet merészen kanyargó lépcsősor és kívülről ráépített geometrikus elemek teszik elképesztően izgalmassá.

A Tokiótól két órára található Maebashi Japán legújabb művészeti és kulináris úti céljának számít, épp ezért a turisták elszállásolására is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. A különleges építészeti megoldásokban bővelkedő Shiroiya Hotelt Sou Fujimoto tervezte, míg a szobákon több kreatív – többek között Michele De Lucchi, Jasper Morrison és Leandro Erlich – is dolgozott.

A hotel két részből áll: a Heritage Tower még az 1970-es években épült, míg a zölddel befuttatott Green Tower egy teljesen új épület – a sűrűn beépített betondzsungelben tényleg mesebeli dombként magasodik meredeken ívelő lépcsősorával és a zöldet pettyező hófehér, geometrikus ráépítményekkel.

A hotel belső terei is nagyon izgalmasak, hiszen különböző kreatívok feleltek értük a világ minden pontjáról. Miközben a tereket összefogja az egész hotelt uraló letisztult, modern szemléletmód, egy kicsit minden helyiségnek más a hangulata: van, ahol a természetesség dominál sok növény és fa használatával, míg máshol megjelenik az indusztriális dizájn gazdagon tekergő fémcsövekkel.

A hotel idén decemberben nyitja meg kapuit, de már most foglalhatnak szobákat az utazni vágyók.

DesignBoom

Olvass tovább!