A világ legelzártabb helyei, ahol ha kedved tartja, meg is szállhatsz

2021. október 17.
Ha nem egy nyüzsgő nagyvárosba húz a szíved, amikor utazni támad kedved, hanem inkább elvonulnál a világ zajától, imádni fogod ezeket a szálláshelyeket!

Nem mindig vágyunk turistákkal teli, népszerű nyaralóhelyekre. Van, hogy szívesebben vonulnánk önkéntes száműzetésbe. Jó hír, hogy világ legelzártabb helyei is fogadnak látogatóak, és hidd el, hogy kicsit sem lesz unalmas az utazásod!

a vlág legelzártabb helyei, ahol meg is szállhatsz

1. Tradicionális jurta – Kushuut, Mongólia

Ha lételemed a jövés-menés és a hangos társasági élet, akkor ezt a jurtát garantáltan nem neked találták ki. Ha viszont csendes elvonulásra vágysz, ez a különleges, kör alakú sátorszállás lehet a befutó: a szálláshely az Altai Tavan Bogd Nemzeti Parkban található, megközelítéséhez 6 órát kell autózni Ulgii városától. Ha becsekkolsz itt, túrázhatsz a környező tavak körül, felfedezheted a vízeséseket és saját élőben is megcsodálhatod az Altáj-hegység csúcsait. Társasági életet is élhetsz, ha már nagyon hiányzik, hogy szólj valakihez: a helyi sasvadászok és családjaik egészen közvetlen emberek hírében állnak.

2. Port Ashton Lodge – Cenega, Alaszka

Ez a mesébe illő szálláshely csak légi vagy vízi úton közelíthető meg, így mielőtt elfoglalnád, kerítened kell egy hajót, repülőgépet vagy helikoptert, amelyik segít elérni az utazásod célpontját. Fáradalmaidat egy olyan privát kabinban eresztheted szélnek, ami az érintett alaszkai vadonban fekszik. Miután kialudtad magad, aktív pihenéssel töltődhetsz fel: túrázhatsz, kajakozhatsz, de ha inkább a láblógatást választod, a fafűtéses pezsgőfürdőben is relaxálhatsz!

 

View this post on Instagram

 

@portashtonlodge által megosztott bejegyzés

3. Himalaya Retreat – Manali, India

Ez az egyedülálló szálláshely a Himalája hófödte csúcsai között rejtőzik, amiből adódóan nem vezet hozzá közút. Az egyetlen módja annak, hogy birtokba vedd a szállásodat, a meredek hegyi ösvényen tett majdnem 1 órás gyaloglás. Vigasztaljon a tény, hogy kaptatás közben almaültetvényeken vezet majd az utad, és több vízesést is megcsodálhatsz. Bár maga a szálláshely távol van a világ zajától, a vendéglátók a felső emeleten laknak, így akkor sem kell kétségbe esned, ha rájössz, hogy a fogkrémet a sziklás hegyi út alján felejtetted!

4. Skylodge Adventure Suites – Urubamba, Peru

Ahhoz, hogy elmélyedj magadban, van, hogy a magasba kell emelkedned – a Skylodge Adventure Suites Peruban található, és a szó szoros értelmében véve a Szent völgy felett magasodik, így megközelíteni sem gyerekjáték. Választhatsz, hogy hegyi felvonóval vagy egy igazán erőt próbáló mászóúton éred-e el – ha ez utóbbi mellett döntesz, készülj fel, hogy helyenként létrákon és acélsodronyból készített függőhidakon kell átkelned! Ha megbirkóztál ezzel a feladattal, káprázatos kilátást élvezhetsz az átlátszó függő hálószobákból, amiket a sziklákba vájtak!

a világ legelzártabb helyei, ahol meg is szállhatsz

Így fest az esti kilátás a perui Skylodge Adventure Suites-ben

5. Reinheim – Svalbard, Norvégia

A norvég szigetvilág, ahol ez a lélegzetelállító szállás is található, mindössze néhány kilométerre fekszik az Északi-sarktól. A Reinheim kunyhót gyalog, sítalpakon vagy kutyaszánnal tudod a legegyszerűbben megközelíteni, célba érés után pedig megmártózhatsz a környező tavakban, sőt a bátrabbak akár a gleccserfürdőzést is kipróbálhatják. Persze azon sem lepődünk meg, ha úgy döntesz, hogy nem dugod ki az orrod ideiglenes otthonodból, ahol privát szauna és fatüzelésű kemencében sült kenyér teszi teljessé a boldogságot. A helybéli kutyák barátságosak, de a jegesmedvéket mindig elkergetik a környékről.

 

6. Dunes Lodge – Namibrand Rezervátum, Namíbia

A Namíbia déli részén található házikó egy olyan nyugalmat sugárzó helyen épült, amihez foghatót nem igazán találnál máshol. A kis fakunyhókból teljes rálátás nyílik a környező sivatagra, ami a nap minden percében csodás látványt nyújt és nagyban hozzájárul az elmélyüléshez. Ha pedig megelégeled a remeteéletet, a többi vendéggel is megismerkedhetsz egy közös medéncében, a bárban vagy a borospincében.

Forrás: Mentalfloss, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?