Bármikor beszállnánk a Wes Anderson által tervezett vonatkocsiba

2021. október 20.
Nehéz nem szerelembe esni Wes Anderson filmjeinek szeszélyes jeleneteivel és helyszíneivel. A képek esztétikájának alapja az élénk, antik színpaletta, az art deco építészet és a szimmetria. Amikor a rendezőt felkérte a Belmond utazási vállalat, hogy segítsen egy 1950-es évekből származó brit Pullman-kocsit tervezni, Anderson olyat álmodott, mintha a 2007-es The Darjeeling Limited című filmjéből lépett volna elő a vonat, amire akár jegyet is válthatunk.

„Gyakran alakítom úgy, hogy szerepeljenek vonatrészletek és kocsik a filmjeimben”– mondta Wes Anderson. – Úgyhogy nagyon izgatott voltam, hogy valami újat csinálhatok, mégis egy olyan folyamat részeseként, amivel valami klasszikust őrzünk meg a jelenben, mint a Belmond vonatok, amik valami különlegeset tartanak még mindig életben. Az utazás egy veszélyeztetett fajtáját, ami mindazonáltal nagyon is illeszkedik a korunkba.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Belmond (@belmond)

Anderson az alkotás folyamata során tiszteletben tartotta a Cygnus-kocsi eredeti dizájnját, ugyanakkor hozzáadott természetesen egy jókora adagot a filmjeiből is ismert varázslatból. A rózsaszín plafon tökéletesen illeszkedik a zöld kárpitozáshoz és a szögletes fabetétek kiemelkednek a sárgaréz keretekből. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Belmond (@belmond)

Letisztult, erőteljes, ugyanakkor finom. Részletgazdag, ám nem zavaró. Minden harmóniában működik a térben, és együtt hozza létre a nosztalgia meleg érzését.

Ha szeretnénk magunkat egy Wes Anderson-filmben érezni, akár jegyet is foglalhatunk a vonatra, amivel keresztül szelhetjük Angliát.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Instagram

Olvass tovább!