Ez a saláta nagyon különleges és izgalmas. A levendula megbolondítja, és felejthetetlenné teszi, így akár az ünnepi asztalra is szuper fogás lehet! Mutatjuk is Raj Ráchel receptjét!
Lazacos céklasaláta kaporral és levendulával
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g lazacderék, bőr és szálka nélkül
- só
- őrölt fekete bors
- 5 evőkanál olívaolaj
A salátához:
- 4 főtt cékla
- 1 csokor friss kapor
- levendulás só
- őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
1. A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd olajjal kikent hőálló üvegtálba fektetjük, és a maradék olívaolajjal még meg is locsoljuk. A halat 170 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Azután kivesszük és hűlni hagyjuk.
2. A főtt céklát kockákra vágjuk, a finomra aprított kaprot hozzáadjuk, majd a kihűlt lazacot belemorzsoljuk. Levendulás sóval és borssal ízesítjük, végül az olívaolajjal összekeverjük.
Fotó: BOOOK Kiadó / Végel Dániel
Stylist: László Ágnes
Még több izgalmas receptért keresd Raj Ráchel Életem a konyhában című könyvét!