5 ünnepi recept a hosszú hétvégére

2020. augusztus 19.
Most, hogy itt a hosszú hétvége, jöhetnek a kicsit időigényesebb, nem mindennapi fogások is! Mutatunk 5 szuper receptet a veganizált túrós csuszától a mogyorókrémes csirkenyárson keresztül a klasszikus marhapörköltig – egy biztos, egyikkel sem lehet melléfogni!

Magyar klasszikus veganizálva

A vegánként is fel-feltörő vágyak leleményessé teszik az embert. Miért ne lehetne a túrós csuszának is megtalálni a vegán megfelelőjét, miért ne lehetne veganizálni? Lehet!

A padlizsán legjobb arca

Némi aszalt gyümölcs és kuszkusztöltelék teszi kellőképpen izgalmassá a padlizsánhajókat, ami vega, vegán főételnek is megállja a helyét, de grillezéskor fenséges köret is lehet belőle!

Grillezések sztárja

A krémes, egyszerre édes és sós mogyorószósz itt egyáltalán nem mellékszereplő, egészen új szintre emeli az ételt, de egyébként is érdemes eltenni a receptjét, ugyanis sok ázsiai ihletésű fogásnak jól áll.

Újragondolt kedvenc

Az interneten kering az íróval vagy kefírrel, zsemlemorzsa és tojás nélkül készülő rántott hús receptje, amit mindenképp érdemes kipróbálnia annak, aki imádja a bundás húst, viszont nem szeret túl sokat vesződni a konyhában.

A klasszikus marhapörkölt

Lábszár, hát persze, hogy az! Alapjáraton ebből főzzük a pörköltet. De hogy miből készíthetjük még ezt a rövid lére főzött, magyar nemzeti ételt? Hibátlan lehet még lapockából, nyakból és pofahúsból is.

Fotó: Getty Images