DIY: adventi koszorú skandináv stílusban

2021. november 22.
Az első gyertyát idén november 28-án kell meggyújtani az adventi koszorún, vagyis még van időd elkészíteni a letisztult, skandináv stílusú ünnepi díszt, ha szeretnéd stílusossá tenni az ünnepvárást!

A skandináv lakberendezési stílus egyik legnagyobb vonzereje a letisztultság, a természetes anyagok felhasználása és az, hogy mindezzel egy időben még környezettudatos is – sokszor találkozhatunk olyan DIY-ötletekkel, amelyek nagyon kreatívan hasznosítják újra azt, ami másoknál a kukában landolna, de gyakori az is, hogy cseppet sem szokványos módon használnak fel hétköznapi tárgyakat, mint például egy tortaállványt az adventi koszorú alapjaként.

DIY: adventi koszorú skandináv stílusban

Az ünnepi visszaszámlálás egyik legklasszabb része, hogy vasárnaponként hétről hétre meggyújtunk egy gyertyát az adventi koszorún. Ezt akár otthon is elkészíthetjük, ami tovább növeli a karácsonyi dekorációnk értékét – és még attól sem kell tartani, hogy nem lesz olyan szép, mint egy boltban vett darab, hiszen a minimalista, skandináv stílusú adventi koszorú elkészítésekor a hibaszázalék is jelentősen, már-már nullával egyenlőre csökken. Vágj bele bátran akkor is, ha nem vagy az adventi kreativitás nagymestere!

Skandináv stílusú adventi koszorú

Amire szükséged lesz:

  • Tortaállvány – vagy ha ez nincs, egy nagy méretű lapos tányér
  • 4 db gyertya
  • Spárga
  • Friss rozmaringág (ha ezt túl különcnek érezzük, készíthetjük fenyőből is)
  • 1 db befőttes gumi
  • Olló

Így készül:

  1. A rozmaringágakat rövidre vágjuk, az aljukról leszedegetjük a zöld részt, majd a befőttes gumival a gyertyára illesztjük és szorosan átkötjük spárgával.
  2. Ha ez megvan, a gumit lefejtjük a gyertyáról, és felhasználjuk a következő rozmaringágacskák rögzítéséhez. Ugyanezzel a módszerrel díszítjük fel mind a 4 adventi gyertyát.
  3. A rozmaring nemcsak finom illatot áraszt, hanem fenyőágra is hasonlít, így duplán jó választás az otthoni dekorációhoz.
  4. A feldíszített gyertyákat szépen elrendezzük a tortaállványon vagy a lapos tányéron, és amikor eljön a napja, meggyújtjuk az adventi készülődés részeként.
    (Figyeljünk rá, hogy amikor meggyújtjuk a gyertyákat, nehogy égni kezdjen a zöld növény, vagy a spárga!)

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?