A csirkecomb kevésbé hajlamos a kiszáradásra, mint a csirkemell, de azért itt is tehetünk érte, hogy a hús extraszaftos és ízes legyen. Az alábbi receptben egy édes-pikáns, mégis pofonegyszerű szósz kerül a csirkére, ebből lesz a ropogós máz, ami még jobban megtartja a szaftos hús belső nedvességét. Köretnek pedig sült saláta készül hozzá – ez egy végtelenül egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon izgalmas köret, ami diétázóknak is szuper ötlet lehet.
Hozzávalók:
- 4 csirke felsőcomb
- só és bors
- 1 fej római saláta
- 2 ek. méz
- 1 ek. csípős szósz (pl. Tabasco)
- 1 tk. fehérborecet
Elkészítés:
- A húsról papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd ízesítsük sóval és borssal. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és pirítsuk le a hús oldalait pár perc alatt.
- Közben a salátát vágjuk cikkelyekre, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, a csípős szószt és az ecetet. Alaposan mázazzuk be vele a húst.
- A húst és a salátát rakjuk egy tepsibe (vagy ha a serpenyőnket be lehet rakni a sütőbe, mehet egyből abba), és süssük előmelegített sütőben 15-20 percig, míg a hús teljesen átsül, és a saláta is megpirul egy kicsit.
- A sütés közben keletkező szószt locsoljuk a salátára, melegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images