Nyáron kevés dolog esik jobban a forróságban, mint az uborka. Lédús, hűsít és szinte bármivel párosítható. Bár az is igaz, hogy nem ez jut eszünkbe először, ha fantáziadús, szexi szendvicsről álmodunk. Pedig az alábbi uborkás szendvics receptjében tökéletes egyensúlyban van a könnyedség és dekadencia.
A sajtos-joghurtos krém garantálja a lágyságot, a friss uborka roppanós, míg a teljes kiőrlésű kenyér tökéletes alapot és textúrát ad mindehhez. Ha a héjakat is levágjuk róla, még a látvány is királynői lesz.
Hozzávalók:
- 60 gramm krémsajt, szobahőmérsékletű
- 1 evőkanál görög joghurt
- 1 evőkanál friss metélőhagyma felaprítva
- 1 evőkanál friss kapor felaprítva
- ¼ teáskanál őrölt bors
- 2 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér
- 60 gramm uborka vékonyra karikázva
Elkészítése:
- Keverjük össze a krémsajtot, joghurtot, zöldfűszereket és borsot.
- Kenjük meg mindegyik kenyérszeletet a krémsajtos keverékkel.
- Fedjük le uborkakarikákkal, majd tegyük rá a másik szelet kenyeret a krémsajtos felével befelé.
- Vágjuk le a héjat körben, majd felezzük el átlósan az uborkás szendvicset.
Forrás: Eating Well Fotó: Getty Images