Azt gondolná az ember, hogy az ilyen imádott sütik elkészítése nagy szakértelmet kíván, a menzás piskóta csokiöntettel receptje viszont nem nevezhető bonyolultnak. Való igaz, nem időspórolós recept, de ha belevágsz, a végeredmény mindenért kárpótol.
Ennek a régi időket idéző, tipikus és imádott menzakajának a neve mindent elárul róla. A piskóta csokiöntettel pont az, amit ígér: magas piskóta édes csokiöntettel, amit akár otthon is el tudsz készíteni. Megkockáztatjuk, hogy ha előrukkolsz egy ilyennel, a felnőttek, akik sokszor álltak sorba ezért a suli ebédlőjében, még a gyerekeknél is lelkesebben fogadják majd az alkotásodat.
A legszuperebb palacsinták édesen és sósan
Mondhatnánk, hogy ezek a receptek azoknak szólnak, akik unják a sima palacsintát, de ami azt illeti, ilyenről még nem nagyon hallottunk. Ezért helyesebb úgy fogalmazni, hogy ha te is palacsintarajongó vagy, mindenképp próbáld ki ezeket a szokványostól eltérő variációkat!Piskóta csokiöntettel
Hozzávalók a vizes piskótához:
- 5 db tojás
- 100 g cukor
- 150 g liszt
- 5 evőkanál víz
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
Hozzávalók a csokiöntethez:
- 1 tasak csokoládés pudingpor (főzős változatban)
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 100 g cukor
- 6-7 dl tej
Így készül:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval és a cukor felével, a sárgáját pedig fehéredésig keverjük a kimaradt cukorral.
- A felvert sárgáját a vízzel óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe és több részletben beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 40 perc alatt. A biztonság kedvéért tűpróbát végzünk.
- Amíg sül a tészta, elkészítjük a csokiöntetet: a pudingporba belekeverjük a cukrot és a kakaót, csomómentesre keverjük a tej felével és elkezdjük melegíteni. Hozzáöntjük a többi tejet, míg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
- A kész piskótát felkockázzuk és a tetejére kanalazzuk a kihűlt krémet.
Fotó: Getty Images