Így készül a legtutibb sajttorta sütés és zselatin nélkül!

2022. június 25.
Sajttortát készíteni több szempontból is remek mulatság, ha pedig még sütni sem kell, különösen érthető, ha te is odáig leszel ezért a receptért!

Azért mert egyre melegebb lesz a nyár, még nem kell lemondanunk a desszertekről. Már csak azért sem, mert ez a sütés nélküli édességek igazi szezonja. Készítsd el ezt a sütés nélküli sajttortát, ha már most imádod a gondolatát, hogy a munkát, amit eddig a sütő végzett, ezúttal a hűtő végzi majd el.

Mascarpone tortakrém

A nagy klasszikushoz hasonlóan a sütés nélkül készülő sajttorta is vajas-kekszes alapra épül, a lágy krém pedig krémsajtból, mascarponéból és még pár hozzávalóból áll. A tetejére legegyszerűbb friss gyümölcsöt darabolni (néhány frissen szedett menta- vagy citromfű levéllel tovább fokozhatod az ízeket), de zselatinnal felfőzött gyümölcsöntet, karamellszósz vagy olvasztott csoki is kerülhet rá. Akármelyiket is választod, páratlan párost alkot majd az alig fél óra alatt összeállítható remekműveddel!

Az itt szereplő recept mellett érdemes kipróbálnod az akár fagyigép nélkül is elkészíthető fagylaltokat és jégkrémeket, a klasszikustól eltérő tiramisu variációkat, vagy ha extra gyors édességre vágysz, a minimális tűzhely-használatot igénylő panna cottát.

Mennyei sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók a sütés nélküli sajttorta kekszes alapjához:

  • 200 g zabkeksz
  • 80 g vaj

Hozzávalók a krémhez:

  • 400 g krémsajt
  • 200 g mascarpone
  • 180 ml hideg habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 1 narancs reszelt héja

Sütés nélküli sajttorta

Így készül a sütés nélküli sajttorta:

  1. A kekszet egy tiszta nejlon zacskóba tesszük és nyújtófával porrá törjük.
  2. Egy tálba öntjük és összekeverjük az olvasztott vajjal.
  3. Egy 22 cm-s, sütőpapírral bélelt tortaforma aljába simítjuk és egyenletesen eloszlatjuk a kekszes alapot. (A sütőpapír így, hogy nem kerül a sütőbe, most is abban segít, hogy ne tapadjon a tortaforma aljához a süti alapja!)
  4. 30 percre hűtőbe tesszük és megvárjuk, hogy megkeményedjen.
  5. Közben elkészítjük a krémet: egy tálban összekeverjük a mascarponét, a krémsajtot, a narancs lereszelt héját, a porcukrot és a tejet.
  6. A tejszínt gyorsan kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a narancsos krémbe.
  7. A hűtőből kivett kekszes alapra simítjuk a krémet, majd legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megszilárduljon a tejmentes verzióban is elkészíthető sütés nélküli sajttortán.

Forrás: Sally’s Baking Recipes, Fotó: Getty Images