Szeptemberi szépségújdonságok, íme a kedvenceink

2024. szeptember 20.
Idén ősszel sem maradtak el a nagy beauty bevezetések. Máris mutatjuk nektek néhány kedvencünket a szeptemberi szépségújdonságok táborából.
szeptemberi-szepsegujdonsagok

Ősszel sokunknak változtatni, igazítani kell a szépségrutinunkon. Az évszakváltás ugyanis magával hozza a hűvösebb időt, ahogyan a szárazabb levegőt is a fűtés szezonnal – mindez pedig hatással lehet a bőrünkre és a hajunkra is.
Ebben az időszakban kiemelten fontos a hidratálás, a bőrünk védelme, ez pedig meglátszik a beauty márkák által bevezetett szeptemberi szépségújdonságok körében is. Megnéztük, hogy mi mindenen van ilyenkor a fókusz, mellé pedig összeszedtük néhány kedvencünket hidratáló, frissítő és tápláló jelszavakkal.

1. Bőrápolás

Ilyenkor már érdekel érdemesebb a gazdagabb textúrájú, tápláló arckrémek közül választani. Legalábbis ha szeretnénk a bőrünk nedvesség tartalmát megőrizni és/vagy helyreállítani. A szeptemberi szépségújdonságok közt keressük a kényeztető és hatékony összetevőket, és jöhetnek a hialuronsavas, ceramidos, természetes olajokkal gazdagított formulák.

2. Testápolás

Ne hanyagoljuk el a testápolást, keressük a sűrűbb textúrájú ápoló termékeket. Kipróbálhatjuk a vaj alapú testápolókat, ezek ugyanis mélyebben hidratálnak. Különösen zuhanyozás után érdemes kényeztetnünk ezekkel a bőrünket, ha szeretnénk megelőzni a kiszáradását. Kézkém terén pedig keressük a magasabb hatóanyag-tartalommal bírókat, és ne féljünk akár naponta többször is alkalmazni őket.

3. Hajápolás

A hajápolásnál is érdemes extra lépéseket beiktatni ősszel a rutinunkba. A beltéri száraz levegő és a téli fokozott hajszárító használat miatt mindenképpen jó, ha hetente egy-két alkalommal bevettünk egy tápláló hajpakolást, hidratáló maszkot. A hővédő spray használata pedig szinte kötelező, ha gyakran használunk hajszárítót és hajsütővasat.

4. Őszi illatok és sminkek

Parfümök terén ősszel hagyományosan előbb térbe kerülnek a melegebb és fűszeresebb illatok, vaníliás vagy fás jegyek. A hűvösebb idő miatt jól esnek a kényeztető, meleg illatok, amelyek remek kontrasztot is adnak. A szeptemberi szépségújdonságok sminkes térfelén ősszel gyakran bukkanunk jellegzetesen szezonális színekre. A természet árnyalatai, a hulló falevelek sokszínű világa, a tök, a bor, vagy az érett szőlő árnyalatai mellett azonban néha meglepően friss, ősszel szokatlan színeket is fellelhetünk a szeptemberi újdonságok között.

Lássuk a kedvenc őszi újdonságainkat!

Visage water regeneráló arclemosó tonik
Kötelező és akár naponta bevethető kedvencünk lehet a hónap szerintünk egyik legizgalmasabb, egyben legsokoldalúbb indulója. Tisztítja, tonizálja, és hatékonyan regenerálja a kánikulában elfáradt bőrünket, és ami a legjobb: megőrzi a bőrünk üdeségét és életerejét. Az utóbbi az évszakváltással jelentkező szél, és hidegebb idő miatt aranyat érő tulajdonság, ahogyan a tonik hidratáló, bőrnyugtató hatása is.
Chanel Clairvoyance pirosítók
A francia luxusmárka idei őszi-téli sminkkollekciója szinte földöntúlian szép, ábrándos, igéző árnyalatokat kínál. Stílus és szín terén sem tud hibázni a Chanel, olyan inspiráló szériával jött ki, hogy öröm nézni. A mi favoritunk a kollekció két pirosítója. Cécile Paravina, az árnyaloatok megálmodója Tarot-kártya készlettel dombornyomott verzióban tárja elénk a két, meseszép és bársonyfényű színt. A levendula a bátrabbak, merész lilás választása az őszben, míg a vérnaranccsal szépen felerősíthejük az arcszínünket a hideg hónapok során.
Dermacol Filmstudio Prague alapozó
A cseh márka nemrég mutatkozott be itthon, rögtön két termékcsaládja. A világhírű Filmstudio Prague alapozójuk és az Acnecover termékcsalád ikonikus darabjai közül mi most a Dermacol vízálló alapozó formuláját tesszük a kirakatba. A prágai Barrandov Filmstúdióban professzionális sminkesek által kifejlesztett újdonság szuper krémes állagú, és extra magas, 50%-os pigmenttartalommal bír. Nagyon ütős fedésre számíthatsz tőle, és ami a legszebb, bársonyosan matt bőrre. Használhatod egész arcra és testre, színkorrekcióra, de a szem alatti karikák, hegek, pattanások, pigmentfoltok, sőt, akár tetoválások eltűntetésében is zseni.
QI Coffee terápiás ital
Az őszi szezon újdonságai között, ha nem is szépítő termékként, de a \"wellbeing\" jegyében kapott helyett a QI kávé, amely a munkába teljes erőbedobással való visszatérésben lehet hű, és hatékony társunk. Egyedülállósága az erős instant kávé, valamint a gyógyhatású pecsétviaszgomba (reishi) és kínai hernyógomba (cordyceps) kombinációjában rejlik. Akkor nyújthat elsőrangú segítséget, ha extra energiára van szükségünk, vagy éppen kivételesen jó hangulatban szeretnénk tölteni a napunkat. Külön bónuszpont jár neki azért, amiért támogatja a sejtlégzést, ráadásul a kínai hernyógomba, mint összetevő javítja a szervezetünk oxigénfelhasználását is.
Helia-D Cell Concept 4x Hialuron szérum
Extra hatásos hidratálás ezt ígéri a Helia-D legfrissebb családtagja, amely könnyű, gyorsan felszívódó formulájával hozzájárul a sima, egyenletes, hidratált, rugalmas és ragyogó bőrhöz. Nem is csoda, hogy ennyire sokat tesz a bőr szépségéért, ugyanis egyszerre 4 különböző molekulasúlyú hialuronsavat tartalmaz. A nagy molekulasúlyú hialuronsavak a bőrfelszínen fejtik ki hidratáló hatásukat, míg a kis molekulasúlyú hialuronsavak mélyebbre tudnak hatolni. Kombinálásukkal tényleg rendkívül komplex hidratáló hatást érel a bőrödön, emellett támogatja a bőr természetes védőrétegét is.
Harangvölgyi Golden Beauty testolaj
A magyar márkától megszoktuk, hogy a csúcsra járatja a minőségi, tiszta, és - ami az egyik legfontosabb - a hatékony összetevők kombinálását. Legújabb termékük, a SPA Solutions vonalban helyet kapó Golden Beauty testolaj nem viccel.Azonnali táplál és feszesít, ráadául mindezt zseniális felszívódással. A hidegen sajtolt hazai alapanyagokból készült vegán termék hatalmas, látványosan támogató segítség lehet a bőrünknek. Különösen az előttünk álló, minden bizonnyal nem túl rövid hűvösebb évszakok alatt.
almost 1.618 SPF30+ színezett fényvédő arckrém
A népszerű magyar kozmetikai márka, az almost 1.618 óriási lépéseket tesz a zöldülés irányába és új, itthon egyedülállónak számító IF Design AWARD díjas, környezettudatos papírcsomagolásba költöztette a teljes termékpalettáját. Elsőként a színezett fényvédő arckrémjüket, amely amellett, hogy már teljesen lebomló outfit csábít, tökéletes őszi darabja lehet a szépségrutinodnak. A színezett krém igazodik a bőröd színtónusához, miközben közepes fedést biztosít. A fizikai, kémiai és biológiai fényszűrőkkel védő krémszuper könnyen eloszlatható és kifejezetten kényelmes viselet a hétköznapokon is.

Fotó: Getty Images