Az ősz legizgalmasabb szépségújdonságai

2023. szeptember 25.
Az ősz az egyik legaktívabb időszak a szépségápolási bevezetések tekintetében, nézzük, mi minden közül választhatunk idén, ha újítani szeretnénk a szépségrutinunkban.

Az ősz idén sem szűkmarkú a szépségápolási és illatújdonságok tekintetében. Nem véletlen, hogy a márkák ilyenkor szinte egymást túllicitálva jönnek ki magas számban a figyelemfelkeltő újdonságainkkal. Káprázatos parfümfejlesztési együttműködések, anti-aging zseniknek kikiáltott bőrápolási öszetevők, multifunkciós potenciális új kedvencek tűnnek fel mindenfelé a szeptemberi beauty égbolton.

Mivel valóban annyira sok a frissen bemutatkozó újdonság, könnyen lecsúszhatunk egy-egy izgalmasabb bevezetésről. Mi most egy kisebb csokor figyelemre méltó lehetséges szépségkedvencet hoztunk el, amelyek mindegyikének méltán helye lehet az őszi szépségrutinban, vagy a fürdőszobánk polcain.

Shiseido Calmellia Multi Relief SOS balzsam
Az ősz egik nagy durranása multifunkcionalitás terén a Waso többcélú csodabalzsamja. Mindössze 8 gondosan kiválasztott összetevőből – köztük a japán Nagasakiból származó kaméliamagolajból – készült, és ez a kis hős nagyon sok mindenre képes. Arcon, testen és hajon egyaránt használható, és elég kicsi ahhoz, hogy bárhová magunkkal vigyük. Az állaga szilárd, emellett vízmentes, vegán termék, ami 90% - ban természetes eredetű összetevőkkel büszkélkedhet.
Avon Far Away Beyond The Moon parfüm
Egy igazán különleges, egyedi és fenntartható eljárással készült parfümmel irányítja magára a reflektorfényeket az Avon, amely egészen a Holdig repíti viselőjét. Az Avon és a Givaudan íz- és illatintézet 60 éve tartó együttműködésének legújabb gyümölcse, a Far Away Beyond The Moon parfüm. A keleties virágos illatot a Hold misztikuma ihlette, első \"illatolásra\" a vadcseresznye gyümölcsös, lédús illatát érezteti, amelyet nagyon intenzív virágos illat követ, majd szantálfa egészít ki. Az illat egyébként nagyon magas koncentrációjú, így igazán tartós parfüm fenntartható módon készül, a ritka holdvirág illatot egy különleges eljárással nyerik ki a növényből, anélkül, hogy egyetlen virága is sérülne.
Kiehl\'s Super Multi-Corrective Soft Cream
A termékcsalád új, nagy eséllyel sokak által várt taggal egészült ki nemrégiben. A normál, olajos, kombinált és érzékeny bőrre kifejlesztett újdonsága egy hatékony géles állagú hidratáló krém, amely kezeli a öregedés 7 jelét a zsíros és kombinált bőrtípusoknál, így tökéletes választás lehet a fiatalabb bőr számára egy korai anti-aging rutinba. Klinikailag bizonyítottan láthatóan feszesíti és megemeli a bőrt, de emellett kismillió más fronton látványosan telejsít: csökkenti a ráncokat, fokozza a ragyogást, javítja a rugalmasságot, egyenletesebb textúrát és tónust eredményez, valamint egészséges bőrképet varázsol. Egyszerűen imádnivaló és sokoldalú.
Givenchy L\'Interdit Eau de Parfum Rouge Ultime 50 ml
Erős őszi indítás ez a márkától, mindez a virágos és meleg, fás illat szekciójában. A Rouge Ultime egy magával ragadó kakaóhéjjal hevített L\'Interdit illat, amelyben a narancsvirág, jázmin és tubarózsa gyönyörűen keveredik, egy kis addiktív kakaóval megbolondítva emeli ki. Igazi elegáns kompozíció, káprázatos és emlékezetes kontraszttal, amit imádni fogsz, ha szereted a karakteres illatokat. A L\'Interdit Eau de Parfum Rouge Ultime üvege is elbűvölő, nem csupán a belseje. A monokróm, vörös belső lakkozásnak köszönhetően nem áttetsző, a nyakát átölelő vörös szalaggal és az azt lezáró, vörös couture 4G logóval tovább hangsúlyozza az illat rendkívüli érzékiségét.
Helia-D Cell Concept Halványító Szérum 65+
Megújult Cell Concept termékcsaláddal és Zsédenyi Adrienn „Zséda” személyében új nagykövettel indítja az őszt a Helia-D. A márka még hatékonyabb formulákkal turbózza fel a család tagjait, amelyek többek között olyan hatóanyag-együttesekkel is kiegészülnek, mint az újgenerációs ránctalanító peptidek, az intenzív hidratálást biztosító hialuronsav, vagy az anti-aging szempontból jelentős, a pigmentfoltok halványításában is kimagasló niacinamide. Ezek közül az ősz kapcsán aktuális válastzás lehet az érettebb bőr számára a ránctalanító, hidratáló hatású, lágy textúrájú halványító szérum. A benne lévő peptideknek és további aktív hatóanyagainak (Azeclair, Niacinamide) köszönhetően segítséget nyújt a pigmentfoltok halványításában, a bőr tónusának javításában, a ráncok csökkentésében.
K18 Molecular Repair Oil hajszerkezet-helyreállító olaj
Ez a kis karcsú flakonban rejtőző olajcsoda nem csupán megakadályozza a haj károsodását és küzd a töredezett haj ellen, de mindezt két szinten teszi. A biotechnológiával kifejlesztett könnyed formula a hosszú távú megelőzés és az azonnali kontroll frontján is atombiztos kedvenced lehet. Előbbi esetben a molekuláris javítás visszafordítja a hajtöredezést, ami pedig az azonnali eredményeket illeti: kisimítja a hajszálakat, fényt kölcsönöz és láthatóan csökkenti a töredezett hajvégeket.​ A hővédelem terén szintén nagy tudású termék, avokádóolaj tartalmával egészen komoly (232°C) hővédelmet nyújt. Ha mellette döntesz, fontos, hogy helyesen használd. Alkalmazd a hajszálak közepétől a hajvégekig nedves hajon hajformázás előtt, vagy száraz hajon befejezésként - betarva a 4 perces hatóidőt.
IT COSMETICS Bye Bye Under Eye Bags gyors szem alatti táska eltüntető krém
A TikTokon óriásit ment szuperszérum már itthon is kapható. Lehúzza a puffadást, feszesít és símít mindössze 15 perc alatt. Olyan, mint egy ideiglenes szemráncfelvarrás egy tubusban, nagyon szépen és gyorsan kezeli a szem alatti puffadást, de az eredménye látható a szem alatti táskák és ráncos bőrön is. Óriási előnye a gyors és látványos feszesítő hatás mellett, hogy egész napos tartósságot biztosít, mindezt átlátszóra száradva, fehér nyomok nélkül.
Paula\'s Choice Peptide ránctalanító booster
Megújult a Paula\'s Choice zseniális Peptide boostere, amelyet a ráncok ellen most újgenerációs peptidekkel vethetsz be. Ez az advanced szérum kifejezetten a ráncokra fókuszál, és összesen 6-féle pro-kollagén peptiddel segít csökkenteni (és megelőzni) azokat. Egy különleges peptidnek (Tridecapeptide-1) köszönhetően alig 15 percen belül simítja a ráncok láthatóságát, miközben a hidratáló hialuronsav és hidratáló-erősítő amino savak segítik a bőröd egészséges, megfelelő vízháztartását. Ha kimondottan az anti-aging rutinodba keresel őszi kedvencet, érdemes kipróbálnod.
Vichy Liftactive H.A. ránctalanító-feszesítő arckrém
Az életkor előrehaladtával a bőrünk hialuronsavtermelése csökken, ami ráncokat eredményezhet és a bőr feszességének csökkenésével járhat. A Vichy legújabb gyöngyszemét pont ezen problémák megválaszolására fejlesztették ki. A ránctalnító-feszesítő arcápoló a finom vonalakat, ráncokat célozza meg, és segít helyreállítani a bőr feszességét. Segít, hogy a bőr tónusosabb, feszesebb, feltöltött és intenzíven hidratáltabb legyen a magas hialuronsav-szintnek köszönhetően. Újdonság az is, hogy az arckrém illatmentes változaban is kapható.

Ha pedig nemcsak új kedvencekre van szükségünk, hanem néhány praktikus tippre is a bőrápolás terén, következzen néhány szépségtanács, amit ebben a szezonban érdemes betartanunk.

Őszi bőrfókusz

1. Ahogyan változik ősszel az időjárás, úgy változnak vele együtt a bőrünk igényei is. Próbáljunk meg célirányosan a kifejezetten tápláló, hidratáló bőrápolási termékek irányába elmenni, ezek ugyanis tényleges védelmet nyújtanak a hidegebb időjárási körülmények között is. Fontos lehet a magas antioxidáns-tartalom is, ezek a termékek ugyanis segítenek megőrizni a bőrünk nedvességtartalmát.

2. Előkerülhetnek a nyáron eltett olajos favoritok is. Fókuszáljunk a természetes olajokra, mint például az argánolajra, a jojobaolajra, vagy akár az édesmandula-olajra, ezek kitűnő választásnak bizonyulnak ősszel. Hidratálnak és puhítanak is, szépen megelőzve a kiszáradást.

3. A hámlasztásra érdemes ősszel nagyobb hangsúlyt fektetni, ebben az időszakban ugyanis különösen fontos lehet az elhalt hámsejtek rendszeres eltávolítása az arcunkról. Nagy eséllyel egy hosszú, napsugarakban és az egyéb természeti elemeknek való kitettségben gazdag nyáron vagyunk túl, adjuk meg az esélyt a bőrünknek a megújulásra.

Fotó: Getty Images