Retró reklám kvíz: hányat ismerünk fel a Kádár-kori reklámfilmek közül egy képkockából?

2024. október 09.
Szórakoztató nosztalgiára hív a retró reklám kvíz! Kívülről fújtuk ezeknek a Kádár-kori reklámoknak a szlogenjét. De vajon felismerjük még egyetlen képkockából a legendás hirdetéseket?
Retró reklám kvíz
  • A retró reklám kvízből most kiderül, mennyire emlékszünk még a Kádár-kor ikonikus reklámfilmjeire.
  • Egyetlen képkockát látunk csak a retró reklámokból, vajon felismerjük ennyiből a kvízben őket?
  • Melyik volt a kedvenc retró reklámunk?

A retró reklámoknak igazi kultusza lett mára. Nem csoda, rengeteget megmutatnak a Kádár-korszak hétköznapjairól. (Miért kell reklámot csinálni egy olyan egyszerű dolognak, mint a vajas kenyér?!) De vajon egy retró reklám kvízben egyetlen képkocka alapján felismerjük gyermekkorunk ikonikus reklámjait?

Kinek köszönhetjük a retró reklámokat?

2018-ban halt meg Sas István reklámpszichológus, akinek a hetvenes-nyolcvanas évek ikonikus reklámjainak javát köszönhetjük. Az ELTE pszichológia szakán szerzett diplomát 1970-ben, de már 1965-től a Magyar Televíziónál dolgozott kameramanként, majd a Mafilm dramaturgja lett. Néhány önálló reklámfilm után pedig önálló rendezővé nevezték ki. A többi pedig történelem!

Több mint kétezer retró reklámfilm kötődik Sas István nevéhez, többek között olyan ikonikus Kádár-kori tévéreklámok, mint az alábbiak:

  • Disznósajt
  • Pécsi Kesztyű
  • Hurka Gyurka
  • Skála Kópé
  • Casco
  • Libero pelenka

Reklámjai a cannes-i reklámfilmfesztiválon számos ezüst és bronz díjat nyertek. De vajon egy retró reklám kvízben is felismerjük az ikonikus tévéreklámokat egyetlen képkockáról?

Töltsük ki a retró reklám kvízt!

Itt az ideje, hogy próbára tegyük magunkat a retró reklám kvízzel! Tíz legendás Kádár-kori reklámfilmből láthatunk egy-egy képkockát. Mindegyik alatt három lehetőség közül kell kiválasztanunk azt, szerintünk melyik reklámfilmből származik a felvétel. Hány jó válaszunk lesz a retró reklám kvízen?

Hányat ismersz fel a retró reklámok közül a kvízben?

Retró reklám kvíz

Mindenki ismeri ezeknek a retró reklámoknak a szlogenjeit. De vajon egyetlen képkocka alapján felismerjük a kvízben, mit hirdettek velük?

Fotó: Fortepan/FŐFOTÓ, Unsplash