Ez a retró módszer tényleg működik a rozsdamentes acél tisztítására

2024. október 20.
Soha többé nem lesz ujjnyomos az acél hűtű, sütő vagy mikró. Elképesztően hatékony ez a régi retró módszer, csak azt bánjuk, hogy nem próbáltuk ki hamarabb!
Olívalolaj rozsdamentes acél tisztítására
  • Sosem gondoltuk volna, hogy tényleg lehet makulátlanul tiszta és ujjnyommentes az acél hűtőszekrény ajtaja!
  • A retró módszer segít, hogy stresszmentesen tisztítsuk meg a rozsdamentes acél háztartási gépeket.
  • Az olíva olaj nagy segítség lehet az acél konyhai berendezések megtisztításában is.

A rozsdamentes acél onnan kapta a nevét, hogy ellenáll a rozsdásodásnak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kell takarítanunk. Sőt, ami azt illeti, sokkal stresszesebb lehet, hiszen jobban meglátszik rajta minden ujjnyom, mint egy sima fehér hűtőszekrényen például. 

Ha nem akarjuk naphosszat polírozgatni a rozsdamentes acél konyhai berendezéseket, érdemes kipróbálnunk ezt a retró módszert!

Retró házi praktika a rozsdamentes acélhoz

Nem kell többé hűtőmágnesekkel eltakarnunk az ujjnyomokat, ha éppen nincs kéznél egy mikroszálas törlőkendő, amivel a rozsdamentes acél konyhai berendezésről gyorsan letörölhetnénk egy-egy foltot. Van egy remek retró módszer, amivel makulátlanul tisztán tarthatjuk akár a hűtőt, mikrót vagy acél borítású sütőt.

Az olívaolaj a rozsdamentes acél felületek tisztaságához a kulcs. Ne ijedjünk meg attól, hogy az olaj csak összekeni még jobban a hűtő ajtaját, és így még többet súrolhatjuk majd, hogy tiszta legyen. A retró házi praktika tényleg működik, bármennyire is furcsán hangzik.

Hogyan tisztítsuk olívaolajjal a rozsdamentes acél háztartási gépeket?

@themaintenanceroutine

Appliances seem to get dirty so fast! Use this trick to keep stainless steel cleaner for longer! The fridge it’s the most used appliance in our homes, and is always getting fingerprints and food smears on it when we are busy crafting dinner in the kitchen. It’s important to wipe down your fridge once or twice a week depending on your use, to not only keep it looking nice but for sanitary reasons too! After a wipe down I always buff my stainless steel appliances to not only keep make them shine and look new again but it also protects from those fingerprints from showing. Don’t miss the early launch of my free home maintenance routine which will take the stress out of home ownership! This will included loads of useful tips and tricks to keep your home running smooth saving you ⏰ and 💰! Follow for more home maintenance tips and tricks! #tips #cleanwithme #cleaning #cleaningtips #cleaningmotivation #diy #diyhome #home #easy #tips #tricks #homemaintenance #homemaintenancetips #fast #cleanup #cleanhome #refrigerator #fridge #mustdo #mustwatch #savemoney #mustwatch #shine #shiny @HGTV @HGTV Canada @This Old House @Home Depot Canada @Lowe’s @The Home Depot @TODAY Show @SamsungUS @Samsung @Samsung Canada

♬ sail away (instrumental) – lovelytheband

Nagyon egyszerű a dolgunk, tényleg valóban tiszta lesz a rozsdamentes acél konyhai berendezés. Persze ehhez nem kell tocsogni a törlőkendőnek az olajtól!

  1. Tegyünk néhány csepp olívaolajat egy miroszálas törlőkendőre.
  2. Töröljük át vele a rozsdamentes acél felületet lassú, körkörös mozdulatokkal ott, ahol a szennyeződés van.
  3. Ha szükséges, újra és újra menjünk végig a felületen.

Már ez a nagyon kevés olaj is hatékonyan megvédi a rozsdamentes acél hűtőt vagy mikrót attól, hogy ott maradjon az ujjlenyomatunk például, ha megérintjük az ajtaját. Gyorsan és egyszerűen tisztíthatjuk meg a konyhai gépeket, ám ehhez tényleg csak nagyon kevés olívaolajra van szükség. 

Ha néhány nap múlva ismét megjelennek a foltok a hűtőszekrényen vagy más rozsdamentes acél konyhai berendezésen, ismételjük meg a retró konyhai trükköt az olívaolajjal, ami megint pár napig tartó védelmet nyújt majd.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images