Ártatlan dolognak tűnik, ám ezt a hibát sokan elkövetik az első randin

2024. október 11.
Az első randik mindig izgalmasak, hiszen fogalmad sincs, hogy mire számíts. Éppen ezért legyél óvatos, és ne kövesd el ezt az igen gyakori hibát.
első randi hiba

Előfordult, hogy beleszerettél egy olyan férfiba, akivel csak most ismerkedtél meg? Voltál már olyan első randin, ami annyira jól sikerült, hogy meg voltál róla győződve, hogy ő az álmai lovagja? Hogyan végződött? Még mindig vele vagy, vagy gyorsan vége lett?

A tapasztalat azt mutatja, hogy valószínűleg nem ő volt a megfelelő, vagyis az „igazi” számodra. Az emberek – főleg a nők – bizony hajlamosak elkövetni egy banális hibát az első randik alkalmával. Méghozzá azt, hogy egyetlen találkozás, egyetlen jó beszélgetés alapján hajlamosak belelovalni magukat abba az érzésbe, hogy ez a randipartnerük volt számukra az igazi.

Ez bizony egy kicsit aggasztó, hiszen egyetlen találkozó után még fogalmad sincs, hogy kicsoda a másik. Ilyenkor csupán három-négy órát töltesz ezzel a személlyel, és máris azt gondolod, hogy vele akarod leélni a hátralévő életedet. Ez nem más, mint lelki kimerültség, ami felveti a kérdést, hogy miért engedjük, hogy a romantikus regények forgatókönyvei vezéreljék a randikultúránkat.

Egy randi csak egy találkozó, se több, se kevesebb. Két ember találkozik egymással, megosztanak a másikkal néhány történetet és megnézik, hogy van-e köztük kémia. Egy este után nem tudod eldönteni, ki is a másik valójában. Nem is beszélgettetek a legmélyebb, legmeghatározóbb élményeitekről és érzéseitekről, nem tudtok egymás rossz szokásairól, a traumáiról és démonairól.

Ha túl gyorsan szeretsz bele valakibe, azzal olyan elvárásokat támasztasz a másik elé, amelyeknek ő soha nem fog tudni megfelelni. Próbáld meg kontrollálni az érzéseidet, amikor először találkozol valakivel. Amit az ember ilyenkor érez, az inkább izgalom, remény és várakozás, nem pedig szerelem. A szerelemhez idő kell.

Forrás: YourTango, Fotó: Getty Images