3 intő jel, ami megmenthet egy rettenetes kapcsolattól

2023. január 25.
Néha túl későn, már a több hónapos kapcsolatunkban vesszük észre azokat a intő jeleket, amiket amúgy az első pár randin kiszúrhattunk volna – megmutatjuk azt a három red flaget, amikre elengedhetetlen figyelni az első három találkán.
Néha túl későn, már a több hónapos kapcsolatunkban vesszük észre azokat a intő jeleket, amiket amúgy az első pár randin kiszúrhattunk volna – megmutatjuk, azt a három red flaget, amikre elengedhetetlen figyelni az első három találkán.

1. Késik a találkozókról

Időnként mindannyiunkkal előfordul, hogy 5 percet késünk a barátainkkal megbeszélt ebédről, de szakértők szerint a késés azt is jelentheti, hogy a randipartnerünk nem áll készen egy elkötelezett kapcsolatra. Elkésni az első randiról egy érthető magyarázattal egy dolog, de ha a következőkön is késik, érdemes intő jelként felfognunk.

2. Túl sokat iszik

Pár pohár bor segíthet az ellazulásban, de figyeljük meg, hogy a randipartnerünk túlzásba viszi-e. Ha minden találkozáskor le kell részegednie, valószínűleg nincs túl egészséges kapcsolata az alkohollal – ez pedig egy olyan probléma, amit egyedül kell megoldania, mi nem „javíthatjuk meg őt”. Mindannyiunknak vannak saját igényei, így érdemes olyan partnert keresnünk, aki érzelmileg és működésében is egészséges.

3. Túlságosan odavan érted

A love bombing egy olyan tipikus red flag, amire mindenkinek oda kell figyelnie manapság – „szerelmi bombázásról” akkor beszélünk, amikor egy személy, akivel most ismerkedünk, dicséretet, szeretetet és más grandiózus gesztusokat sugároz, hogy gyorsan intenzív kapcsolatot teremtsen velünk. Ha három randi után szerelmet vall, inkább menekülj! Ennyi idő alatt még nem ismerhetett meg, nem lehetnek valós, mély érzései, szimplán manipulálni próbál. Ilyenkor előfordulhat, hogy mi is elkezdünk „szerelembe esni”, de érdemes a racionalitás talajára lépni, és átgondolni, hogy mi az, ami nekünk tetszik a másikban – a tényleges személyisége vagy csak a figyelem, amit ad nekünk?

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images