Ezzel az 5 perces reggelivel fogytam 15 kilót, és tartom a súlyom 7 éve – Recept!

2025. december 16.
Egy újságíró megosztotta a titkát, hogy miként sikerült lefogynia 15 kilót, és ami a legjobb, hogy a receptet is elárulta, amit te is könnyedén beépíthetsz a mindennapjaidba, és akár hosszú évekre megalapozhatod vele a súlyodat, ahogy az újságíró is! Máris mutatjuk!
Egy fehér pólós, barna rövid nadrágos karcsú nő rózsaszín mérőszalaggal méri a derekát
  • Egy újságíró, akinek az egészség a szakterülete, elmesélte nagy fogyásának titkát.
  • 15 kilót fogyott azzal, hogy egy gyorsan elkészíthető zabkását eszik reggelire és ennek köszönhetően 7 éve tartja is a súlyát-
  • Nemrégiben néhány változtatást eszközölt ki a receptjén, hogy fokozza az étkezés bélrendszerre gyakorolt ​​jótékony hatásait.

A zabkása mindennapos fogyasztásának köszönhetően nem lesz székrekedésünk, csökken a szívbetegségek kockázata és könnyebben fogyunk.

Az én fogyásom kulcsa is az éjszaka készített zabkásáimban rejlenek, amik tökéletesek a nap indításához, mivel fehérjét, lassan felszívódó szénhidrátot, egészséges zsírokat és rengeteg mikrotápanyagot biztosítanak.

Ez a recept hét évvel ezelőtt segített 35 kilót leadni, és azóta is fontos szerepet játszik abban, hogy továbbra is elérjem az egészségügyi céljaimat.

Még mindig hetente körülbelül háromszor eszem reggelire zabkását, és sosem unom meg, mert annyi különböző ízkombinációt tudok készíteni.

 

 
 
 
 
 
Wyświetl ten post na Instagramie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Post udostępniony przez Oat Bowls™ | Oatmeal Recipes (@theoatmealbowls)

Így készítem a reggeli zabpelyhet

Többféleképpen is elkészíthető a tökéletes reggeli zabkása, de én az évek során tökéletesítettem a saját verziómat.

Hozzávalók:

  • 40 gramm zabpehely
  • 5-10 gramm chia mag
  • ½ reszelt alma vagy ½ pépesített banán
  • ½ evőkanál aszalt gyümölcs (mazsola vagy apróra vágott datolya)
  • 75 gramm görög joghurt
  • 1 evőkanál kefir
  • Csipetnyi fahéj
  • ½ kanál fehérjepor
  • Tej (mandula- vagy tejtermék)
  • Feltétek, például bogyós gyümölcsök és mogyoróvaj

Elkészítés:

  1. Egyszerűen keverj össze mindent, kivéve a feltéteket, egy tálban vagy edényben, fedd le, tedd be a hűtőbe egy éjszakára, és másnap reggel vedd ki.
  2. Adj hozzá egy kis bogyós gyümölcsöt és mogyoróvajat, hogy feldobd a zabpelyhet. Ha fagyasztott bogyós gyümölcsöket használsz, azokat is előző este tedd bele, hogy egy éjszaka alatt kiolvadhassanak.

A fenti adagokat ajánlásként vedd, és kísérletezz, amíg meg nem találod a kívánt állagot – csak ne feledd, hogy a zabkása egy éjszaka alatt besűrűsödik.

Ha aznap elfogyasztható zabpelyhet szeretnél, elég néhány órát állni hagyni a hutőben. Ez a recept néhány napig el is áll.

Jöhetnek még fogyókúrás reggeli tippek?

Forrás: Business Insider, Fotó: Getty Images

Ajánlott videó