Ropogós bundában sült padlizsán indiai fűszerekkel

2018. július 05.
Ezeracú vegetarianizmus: próbáljátok ki az indiai fűszerezésű, roppanós bundában sült padlizsánt Futureter konyhájából.

A padlizsán az egyik legízletesebb és legsokoldalúbb zöldség, a rajongóin kívül mégis csak kevesen próbálkoznak vele. Pedig tényleg ezerféleképpen elkészíthető: a klasszikus padlizsánkrém az egyik legegyszerűbb konyhai csoda, de ugyanilyen könnyen megvan a török kedvenc joghurtos padlizsán, és az olasz pasta alla nonna vagy a szicíliai caponata is. Ez utóbbi egy paradicsomos, ecetes padlizsánragu kapribogyóval amely előételként és köretként is tökéletes. A Futureater blog háza táján nemrég egy egészen új elkészítési módot fedeztünk fel: indiai fűszerezésű, sörtésztához hasonló vékony, roppanós bundában sül ki az alábbi padlizsán – mindenképpen próbáljátok ki, csodálatos ízélmény!

Indiai bundában sült padlizsán
2 főre

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • ½ teáskanál őrölt chili- vagy pirospaprika
  • napraforgóolaj

  1. A padlizsánt fél cm-es karikákra vágjuk. A szeletek mindkét oldalát megszórjuk sóval, majd 20 percre hagyjuk, hogy kiizzadja magából a keserű ízt.
  2. Közben összeállítjuk a tésztát: a lisztet, a fűszereket és 1 nagy csipet sót összekeverjük. Kikeverjük nagyjából fél bögre vízzel.
  3. Az idő leteltével lemossuk a padlizsánokat.
  4. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk. Amikor már felhevült, a padlizsánokat egyenként belemártjuk a fűszeres bundába, majd minden oldalán néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Fokhagymás joghurtba mártogatva abbahagyhatatlan.

Futureater