Nagyon jól járhatunk, ha hajlandóak vagyunk kísérletezni a tepsiben sült zöldségekkel: a vacsora így villámgyorsan elkészül, a zöldségeknek pedig egészen más karakterük lesz a sütés után, hiszen az enyhe karamellizálódás után jön ki édeskés, telt, földes ízük. Az alábbi recept Kimberly Parsonstól, a The Yoga Kitchen Plan szerzőjétől tényleg pofonegyszerű, ráadásul a már nálunk is népszerű görög grill sajt, a halloumi teszi még teljesebbé! Az édesburgonya pedig még tavasszal is telitalált!
Ha jót akarunk magunknak, az elkészült ételt locsoljuk meg friss görög joghurttal, olívaolajjal és citromlével is!
Hozzávalók:
- 3 közepes édesburgonya meghámozva, nagyobb hasábokra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 csésze magozott olajbogyó
- 2 nagy fodroskel levél darabokra tépkedve
- 3 ág érett koktélparadicsom
- 200 gramm halloumi sajt szeletekre vágva
- 1 teáskanál őrölt szumák (közel-keleti fűszer)
- só és bors
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra!
- Az édesburgonyákat tegyük egy nagy tálba, öntsünk rá olívaolajat, keverjük bele a szumákot és alaposan forgassuk át! Terítsük ki egy nagy tepsire, szórjuk rá az olajbogyókat!
- Süssük a krumplikat 20 percig majd adjuk hozzá a paradicsomot, a kelleveleket és a sajtszeleteket. Ízesítsük sóval és borssal! Süssük további 18-20 percig, míg a kellevelek és a paradicsom is enyhén megszenesednek.