Egyszerű, de nagyszerű szettek

2020. március 17.
A 2020-as divatban a legmarkánsabb tematika kétségkívül a realisztikus alapokhoz való visszatérés. Mi sem bizonyította ezt jobban, minthogy a klasszikus kis feketék és a lezser öltönyök uralták kifutókat.

Van valami kifejezetten üdítő és izgalmas a stylingötletek között az egyszerű, alapdarabként funkcionáló felsőkben, amelyek túlmutatnak a megszokott pólókon, és érdekes anyagukkal, illetve kivágásaikkal teszik kívánatossá a megszokott formákat.

A kilencvenes évek minimalizmusára építő kollekciókra olyan kifutókon figyelhettünk fel, mint a Bottega Veneta, a Jaquemus és a The Row. A hamvaikból újjászületett felsők különleges nyakvonalakat kaptak – és nem csupán a klasszikus felsőknél, hanem a kardigánoknál és a bodyknál is, felfedvén a vállat és a dekoltázst. Alapdarabjaink így a megszokottnál több bőrfelületet is megmutathatnak.

Az atléta szintén markánsan beivódik a tudatunkba idén tavasszal, akárcsak a jersey-anyagú termékek. Ha olyan összeállításra gondolunk, mint amilyet a Saint Laurent kifutóján láthattunk (amelyben egy sima fekete atléta egy flitteres midiszoknyával alkotott egy párt), biztosak lehetünk benne, hogy a szerény kis felső kísérődarabként hatalmasnak ígérkezik!

Bodyk

Lehet szó sima kerek nyakú vagy kötött termékről, esetleg egy kifejezetten nyolcvanas évekbeli esztétikát visszahozó, hangsúlyos nyakkivágásával rendelkező változatról, a body jelenleg A ruhadarab, amelyet kedvenc farmernadrágunk társaságában érdemes alapvetően viselni.

Ujjatlan kötött felsők

Kifejezetten szembeötlő a kötött anyagú ruhaneműk jelenléte a nyári trendekben is. A Miu Miu, a Prada, a Kate Spade, a Tibi, és még sokan mások eljátszadoztak a ruhadarabban rejlő potenciál gondolatával.

Atléták

A rövid ujjú pólót felváltó atléta az elmúlt években folyamatosan törtetett előre, hatalmas rajongótáborra szert téve. Viseljük nyugodtan farmerrel és egy bagett válltáskával – az igazán kilencvenes éveket idéző esztétika jegyében.

Teniszfelső

A Ralph Lauren kampányfotókból jól ismert, galléros rövid ujjú az idei év karakteres hősdarabjává vált, és olyan kifutókon bizonyította a sikerét, mint a Rejina Pyo, az Albus Lumen és a Gabriella Hearst – demonstrálva, hogy a minimalista felsőrész könnyűszerrel elkísérhet bennünket a munkából a hétvégi kikapcsolódásig mindenhova.

Kék ing

Nem kell senkinek sem bemutatnunk ezt a darabot, viszont kénytelenek vagyunk említést tenni róla, mivel elképesztően felkapott lett az utóbbi időben. A hivatalos viselet alapdarabját képező ing hihetetlen sikerét pont a változatos és multifunkcionális karakterének köszönheti. Most azonban ez az örök kedvenc is modernebb külsőt kapott. Érdekes szabásokkal, elnagyolt mandzsettaujjakkal és gallérfazonokkal frissült fel.

H&M bordázott teniszpóló, 6995 Ft

Next ujjatlan felső, 5360 Ft

Zara aszimmetrikus kivágású body, 8995 Ft

Nanushka derékmasnis pamutbody, 155 £

& Other Stories biopamut elasztikus body, 39 €

Weekday bordázott garbó, 30 €

Monki teniszpóló, 25 €

Boss by Hugo Boss kötött felső, 119 £

All Saints kerek nyakú body, 38 £

 Gap puplining, 39,95 £

Arket bő szabású, csíkos puplining, 69 €

Vince pamutselyem ing, 83 500 Ft

COS orosz galléros csíkos ing, 69 € Joseph lurexfelső, 145 £

Olvass tovább!