G7: az amerikai first lady LOVE-blézere ellopta a show-t

2021. június 14.
Az amerikai first lady a G7-csúcstalálkozón nemcsak szavaival, de ruhájával is az egyenlőségre hívta fel a figyelmet.

Az évente megrendezett G7-csúcstalálkozó egy olyan politikai platform, ahol a divat is fontos szerepet kap, a résztvevők – mivel a kamerák össztüzében állnak – ruháikkal üzennek. Így tett legutóbb dr. Jill Biden amerikai first lady is, aki egy különleges blézerben érkezett meg az angliai St. Ives városába.

A first lady egy Brandon Maxwell ruhában és egy Zadig & Voltaire blézerben jelent meg a nyilvánosság előtt. Bár Jill Biden 2019-ben már egyszer viselte ugyanezt a blézert, a 47. csúcstalálkozóra a LOVE feliratot hímezték a felső hátára. A riporterek kérdésére elárulta, pontosan mit jelent az üzenet: „Szeretetet hozunk Amerikából. Ez egy globális konferencia, ahol arra törekszünk, hogy megteremtsük az egyenlőséget a világban.”

Jill Biden

A blézer kapcsán sokaknak eszébe jutott az ex first lady, Melania Trump zöld kabátja, amin az I Really Don’t Care, Do U? felirat szerepelt, amit még 2018-ban viselt, amikor ellátogatott a texasi-mexikói határon található intézménybe, ahol illegális bevándorló szüleiktől elszakított gyermekek éltek.

Melania Trump

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!