Bambuszpálmától a fikuszig: ezek a királyi család kedvenc növényei

2021. május 21.
A Zoom-hívásokból a brit királyi család tagjai sem vonhatták ki magukat az elmúlt év során, ami remek alkalmat adott arra, hogy bepillanthassunk otthonaikba, és meglessük, milyen szobanövényekkel díszítik lakásaikat.

Egy brit energiacég, a SaveOnEnergy elemezte, melyik szobanövények a legnépszerűbbek a brit királyi család tagjainak otthonaiban. Ehhez az Instagramon közzétett videóhívások hátterét elemezték. A The Royal Family, a Sussex Royal és a Cambridge hercege és hercegnőjének közösségi oldalt vették nagyító alá, hogy megtudják, melyik a királynő, Katalin hercegné és Vilmos herceg, valamint Harry és Meghan Markle négy kedvenc szobanövénye.

kiralyi-csalad-szobanoveny

Mexikói bambuszpálma

Mind Cambridge, mind Sussex hercegi párjának videóhívásain megpillanthatjuk a magas, elegáns és a relatíve könnyen nevelgethető növényt. Ahhoz, hogy közel kétméteres növényt neveljünk, közepesen vagy kifejezetten fényes lakásra, hetente-kéthetente pedig öntözésre van szükség. 

Szobafikusz 

Meghan Markle és Harry azóta megszűnt Instagram-oldalán, a Sussex Royal közösségi oldalon tűnt fel a vastag, jellegzetes levelű növény, mely híres arról, hogy elnyeli és semlegesíti a levegőben lévő méreganyagokat és szén-dioxidot. Világos helyiségre van szüksége, ám a direkt napfényt nem kedveli, a rendszeres öntözés és a tápanyagok pótlása pedig igény szerint szükséges a fikusz esetében.

Kanári sárkányfa

Erzsébet királynő Instagram-oldalán vehették észre az éles szemű megfigyelők a kanári sárkányfa hosszú hajtásait a látványos, piros végű levelekkel. A fikuszhoz hasonlóan ez a növény is természetes légtisztító, viszont napfényes helyre telepítsük, és öntözzük hetente, hogy legalább olyan szép legyen a növényünk, mint a brit királynő példányai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wildflowers (@tmwildflowers)

Lantlevelű fikusz

Meghan Markle kedvence a lantlevelű fikusz, amely a kaliforniai otthonukból való bejelentkezésekkor mindig feltűnt a képernyőn. Akár két méter magasra is megnőhet, ha ideális a környezet: sok napfényt és hetente öntözést igényel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Ann Pickett (@classiccasualhome)

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!