Ezeket az ételek nem ehetik nyilvánosan a királyi család tagjai

2021. október 20.
A királyi család tagjainak egy rakás szigorú és furcsa szabályt be kell tartaniuk - az sem mindegy például, hogy milyen ételeket fogyasztanak nyilvánosan.

A királyi család korábbi séfje, Darren McGrady kotyogott ki néhány részletet az ex munkaadói étkezési szokásairól. Kiderült például, hogy léteznek olyan tiltott ételek, amiket a családtagok nem ehetnek nyilvánosan – ilyen a libamáj és a kagyló is. A tiltás pontos indokát nem részletezte, csupán annyit mondott, hogy ezek fogyasztása túl kockázatos lenne.

vilmos-herceg-katalin-hercegne

A libamáj tiltása egyébként pletykák szerint Károly hercegtől származik, aki állatjóléti okokra (a libák tömése állatkínzásnak minősül) hivatkozva száműzhette ezt az ételt, a kagylók mellőzésének pedig egy egészen prózai oka lehet: azért nem szabad nyilvánosan enniük, mert nem lehet elég kifinomultan elfogyasztani. Azt pedig ugye senki nem szeretné, hogy Vilmos herceg malac módjára kagylót trancsírozzon a fotósok hada előtt.

A családtagoknak ráadásul Erzsébet királynő szigorú diétájához is alkalmazkodniuk kell. Mivel az uralkodó, amennyire csak lehet, kerüli a szénhidrátokat, a közös vacsorák alkalmával ezekről a család többi tagjának is le kell mondani. Ez azt jelenti, hogy a közös étkezéseken nem szolgálhatnak fel, se klumplit, se rizst, se tésztát… Talán nem is csoda, hogy Meghan Markle inkább maga mögött hagyta az egész famíliát.

„Amikor a királynő egyedül vacsorázik, nagyon fegyelmezett. A szénhidrát kizárva. Általában valami grillezett halat eszik zöldségekkel és salátával” – tette hozzá a séf.

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images

Olvass tovább!