Sztárok, akik egy szerep miatt vágatták le a hajukat

2022. augusztus 21.
A színészek szinte bármit hajlandóak megtenni egy szerep kedvéért: ha kell, híznak, fogynak, izmot építenek – vagy éppen megválnak a védjegyükké vált tincseiktől.

Alexander Skarsgård

alexander-skarsgard

A svéd származású színész elég következetes a stílusát illetően, a jellegzetes szőke haján nem sokat változtatott a karrierje során. Ezért sokkolta le annyira a rajongókat, amikor 2018-ban Skarsgård részben kopasz, Homer Simpsonra emlékeztető frizurával jelent meg a vörös szőnyegen. Később kiderült, hogy A Kolibri projekt című film miatt kellett levágatnia a haját.

Rooney Mara

rooney-mara

Rooney Mara 2009-ben, a Tanner Hall című film premierjén még vállig érő fürtökkel jelent meg a torontói filmfesztiválon. Néhány hónappal később, A tetovált lány című film miatt rövid pixie-re vágatta a haját.

Anne Hathaway

anne-hathaway

Anne Hathawayt az egész világ hosszú barna hajjal ismerte, A neveletlen hercegnő vagy éppen Az ördög Pradát visel főszereplőjeként. A színésznő 2012-ben A nyomorultak című film kedvéért vágatta le a haját – az alakításáért pedig később meg is kapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.

Demi Moore

demi_moore

Demi Moore sosem idegenkedett a hajvágástól, a Ghost című filmben is hosszabb pixie hajjal láthattuk Patrick Swayze oldalán. A G.I. Jane című filmben játszott szerepéhez viszont a színésznőnek nemcsak rengeteg izmot kellett felszednie, de a fejét is teljesen le kellett borotválnia. Tény, hogy Demi Moore még tüsi hajjal is elképesztően jól nézett ki.

Matt Damon

matt-damon

Matt Damon sem az a kifejezetten kísérletező típus – a Good Will Hunting óta nem sokat változtatott sem a megjelenésén, sem a frizuráján. 2012-ben az Elysium – Zárt világ című film kedvéért azonban ő is meglépte a váratlant, és kopaszra nyíratta a fejét.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!