Sztárok, akikre már több mint 40 éve rátalált a szerelem

2022. augusztus 06.
A boldogan éltek, míg meg nem haltak nemcsak a mesékben, hanem a valóságban is létezik!

Amikor Brad Pitt és Angelina Jolie, vagy Johnny Depp és Amber Heard hosszú éveken át elhúzódó válásáról olvasunk, könnyedén elveszíthetjük a boldog (és egészséges!) házasságba vetett hitünket. Ám szó sincs arról, hogy híján lennénk a pozitív példáknak – csupán azok ritkán kerülnek fel a pletykalapok címlapjára. Valójában megszámlálhatatlanul sok inspiráló és tündérmesébe illő szerelem szövődött már a sztárvilágban az évek során.

Rita Wilson és Tom Hanks

Például, tudtad, hogy a világ egyik legközvetlenebb és legkedvesebb színésze, Tom Hanks 1988 óta Rita Wilson férje, a kapcsolatuk pedig máig irigylésre méltó? Nos, a történetük ráadásul nem is olyan egyedülálló, hiszen többen is akadnak a hírességek kötött, akik immár négy évtizede egy párt alkotnak a partnerükkel, és komolyan gondolták, hogy összetartanak, míg a halál el nem választ…

Felicity Huffman és William H. Macy

Felicity Huffman és William H. Macy

A Született feleségek sztárja az 1980-as évek elején ismerte meg későbbi férjét, William H. Macyt, majd közel két évtizeden át éltek se veled, se nélküled kapcsolatban – méghozzá azért, mert a színésznő többször is visszautasította William lánykérését. Felicity azt mondta, azért vonakodott attól, hogy elkötelezze magát, mert félt, hogy akkor egyszerűen csak „eltűnik” a házastársa oldalán. Végül 1997 szeptemberében mégis oltár elé állt szerelmével, mert nem akarta őt elveszíteni. „Egyszerűen imádom őt – áradozott a férfiről 2015-ben. Szerencsém volt ezzel a pasival. Ha besétál a szobába, mindig azt érzem: »ah«…” A párosnak az évek során két lánya született, Sophia és Georgia. A házasságuk pedig túlélte a 2019-es felvételi botrányt is, amikor Felicity 14 napra börtönbe került.

Julia Louis-Dreyfus és Brad Hall

Julia Louis-Dreyfus és Brad Hall

A többszörös Emmy-díjas színésznő és producer a Northwestern Egyetemen találkozott a Saturday Night Live későbbi komikusával. Brad Hall 1987-ben vette feleségül őt, majd a családjuk két fiúval, Henryvel és Charlesszal bővült. Julia egyébként borzasztóan örül annak, hogy ilyen fiatalon keresztezték egymás útját a férjével. „Ahhoz a férfihoz mehettem hozzá, aki tökéletes számomra, és ez szerencsés fordulat volt. De a házasságom és a családom már a prioritásom. Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy sértetlen maradhasson az egységünk. Örömmel tettem ezt, mert csak így élhettem túl a szakmámban – a családom oldalán.”

Barbara Bach és Ringo Starr

Barbara Bach és Ringo Starr

Az egykori Bond-lány 1980-ban, a Barlangember című filmben nem mással szerepelhetett együtt, mint a The Beatles dobosával, aki a saját bevallása szerint a forgatás végére teljesen beleszeretett kolléganőjébe. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy egy évvel később, 1981 áprilisában már ki is mondták egymásnak az igent. A házasságukat sajnos nem kerülték el a hullámvölgyek, hiszen 1988-ban rehabra kellett vonulniuk alkohol- és kábítószerfüggőség miatt, de a négyhetes program mindkettőjüknek segített, és azóta sem estek vissza.

Marilou Hamill és Mark Hamill

Marilou Hamill és Mark Hamill

Csak kevesen tudják, de a Csillagok háborúja Luke Skywalkerje valójában már több mint 40 éve boldog házasságban él, ugyanis 1978 decemberében egy privát szertartáson összekötötte az életét a foghigiénikus Marilou Yorkkal. És hogy mi a kapcsolatuk titka? Nos, mindössze annyi, hogy távol tartják magukat Hollywoodtól. „Nem élünk a városban, nem járunk oda és kihagyjuk a bulikat is” – mondta Marilou. A párnak egyébként három gyermeke született, Nathan Elias, Griffin Tobias és Chelsea Elizabeth – külön érdekesség, hogy mindegyikük felbukkant Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik című filmben egy rövid cameo erejéig.

Dolly Parton és Carl Dean

Dolly Parton

A „country királynője” 1964-ben ismerte meg Carl Deant, és két évvel később (vagyis több mint öt évtizede) örök hűséget is fogadtak egymásnak. Ám annak ellenére, hogy övék az egyik legrégebb óta tartó házasság a sztárvilágban, gyakorlatilag alig szerepelnek a médiában – mivel a férfi, ha teheti, kerüli a reflektorfényt. „Azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást, és ez a mi esetünkben is igaz. Egyáltalán nem hasonlítunk, de éppen ez teszi szórakoztatóvá a kapcsolatunkat. Sosem tudom, mit fog mondani vagy csinálni. Mindig meglep engem – mesélte Dolly. –  Nagyon büszkék vagyunk a házasságunkra. Ez az első mindkettőnk számára. És az utolsó is.” Bár az énekesnő endometriózisa miatt saját gyermekük nem született, Dolly fiatalabb testvéreit ők segítettek felnevelni.

Meryl Streep és Don Gummer

Meryl Streep és Don Gummer

Amikor az Oscar-díjas színésznő párja, John Cazale 1978-ban tragikusan elhunyt tüdőrákban, Meryl beköltözött a fiútestvére barátjának lakásába. A többi pedig már történelem, mivel ez a bizonyos tulajdonos, Don Gummer még ebben az évben oltár elé vezette a színésznőt. A párnak négy gyermeke született, Henry, Mamie, Grace és Louisa, és Meryl azt mondja, mindent, amit a legfontosabbnak tart az életében, azt Donnak köszönheti.

Lily Tomlin és Jane Wagner

Lily Tomlin és Jane Wagner

Lily Tomlin 1971-ben futott össze leendő feleségével, amikor segítségre volt szüksége az And That’s The Truth címet viselő komikus LP-jén. Ám a kapcsolatukat hosszú évekig nem vállalták fel hivatalosan. „Akkoriban az emberek nem írtak erről cikkeket. Még ha tudták is, mi az igazság, úgy hivatkoztak Jane-re, mint valakire, aki együttműködik velem” – emlékezett vissza Lily, aki 2013 decemberében házasodott össze párjával. A szexuális identitásáról azóta sem nyilatkozik gyakran, de a szakmában sosem titkolta, kivel él együtt és gyakran emlegette is Jane-t az interjúiban.

Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!