Blézer mellény, a divat kedvence – Később kintre, most az irodába

2023. február 13.
Ha innen nézzük, mellények, ha onnan nézzük, ujjatlan blézerek, de bárhonnan is vizsgáljuk őket, nagyon elegánsak.
blézerfazonú mellények

Hogy divatban vannak a mellények, nem újdonság. Szezonok óta felkapottak a decens kötöttek, a kinti pufik nélkül pedig nincs ősz és tavasz, ám most harmadik változatukra irányítjuk a figyelmet. Az elegáns blézerfazonú mellényekre, amik feldobhatják a casual szetteket, irodába tökéletes helyettesítői a blézereknek, jó időben pedig majd kabát helyett is bevethetjük őket.

blézerfazonú mellény street style szettben

Fotó: Getty Images

A gyakran övvel is ellátott, alapesetben karcsúsított fazonok most különösen népszerűek hosszú változatban, szaténtól a gyapjúszövetig mutatunk rájuk variációkat. Elegánsak, szépen formázzák az alakot, de ehhez az is kell, hogy eltaláljuk a  számunkra legmegfelelőbb mellényhosszt. Sikkesebbé teszik a farmeres outfitet, ám érdemes hozzájuk színben, anyagban passzoló nadrágot is választani, mert szettként remekül működnek.

hosszú mellény street style fotón

Fotó: Getty Images

A másik végletet a crop divat határozza meg, miként a blézerek közt, úgy a mellénykínálatban is találunk rövid fazonokat, amik gyakorta a kicsit boxy, kicsit oversize vonalra is rámennek. Trendérzékenyeknek felpróbálni kötelező – megvenni csak akkor, ha tényleg jól is áll. 

oversize fazonú mellény

Fotó: Getty Images

Inggel, pólóval, garbóval egyaránt jól mutatnak, az ujjhossz esetén azonban a divat nem áll meg félúton, az ujjatlan vagy hosszú ujjú felsőkről, ruhákról szól az ajánlás. 

Massimo Dutti 59 995 Ft

Karl Lagerfeld 

Giorgio Armani 1 150 €

Answear Lab – answear.hu 15 990 Ft

COS 125 €

Zara 19 995 Ft

Michael Michael Kors 49 000 Ft

Mango 25 995 Ft

Mango 129 995 Ft