Nora Sarman: Gyermekkorom óta a menyasszonyi ruhák bűvöletében élek

2023. március 04.
A tervező már fiatalkorát is a nagymamája menyasszonyi ruha műhelyében töltötte a testvérével. Ez a szenvedélye máig megmaradt és ebben a szellemben tervezte legújabb kollekcióját is, amely különleges, variálható esküvői és alkalmi ruhákból áll.

Sármán Nóra teljesen új koncepcióval készült az idei szezonra, mellyel a márka vadonatúj irányt vesz. Az idei Nora Sarman kollekciót 3+1 irányelv mentén alakította ki a dizájner csapata:

Fenntarthatóság

„Rengeteget gondolkodtunk azon az elmúlt években, hogy miként lehet egy menyasszonyi ruha fenntarthatóbb. Az esküvői ruha elválaszthatatlan tulajdonsága, hogy egy napra szól. Hogyan lehetne mégis egyedi ruhánk úgy, ha nem valaki másét vesszük fel? Mégiscsak életünk egyik legemlékezetesebb ruhája, nem csoda, hogy olyat szeretnénk, ami minden részletében minket tükröz. Mi erre találtuk ki néhány éve a kétrészes ruhák koncepcióját és nagy örömmel láttuk, hogy imádják a menyasszonyok és tudatosan döntenek olyan menyasszonyi ruha mellett, melynek legalább a felső részét az esküvő után is hordani tudják!” – írja a tervező.

Variálhatóság

A 2023-as kollekcióban az a legizgalmasabb, hogy rengeteg variációs lehetőség rejlik benne és így hatalmas teret enged a személyiségnek! Sármán Nóra úgy fogalmazott: „A különböző topok és szoknyák más-más stílust és hangulatot árasztanak, de úgy terveztem meg őket, hogy minden mindennel passzol, így csak a menyasszonyon múlik, hogyan párosítja össze az alsót és a felsőt és milyen ujjmegoldást választ! A vagány rövid csipketopokban kivillan a derék, a míderek pedig a szoknyával összepárosítva olyanok, mintha egyberuha lenne. A klasszikus hosszú szoknyák mellett választhatunk rövidet vagy nadrágot, így még fenntarthatóbb lesz a szett, hiszen ezeket utána is hordhatjuk!”

Limitáltság

„A Nora Sarman menyasszonyi ruhák családi műhelyünkben készülnek, Budapest szívében. A legfontosabb dolgok itt a varrodában zajlanak. Nem kerül ki úgy ruha a innen, hogy abban a családtagok és én ne vettünk volna részt. Emiatt a személyesség miatt az örömöt nem az jelenti számunkra, hogy mennyi ruhát adunk el, hanem az, hogy egyedi ruhákat készíthetünk. A gondos odafigyelés és a sok munkaórát igénylő kivitelezés miatt úgy döntöttünk, hogy ruháinkat limitált darabszámban készítjük. Egy-egy fazonból néhány darab lesz, különböző méretekben, amíg a készlet tart, így tudjuk garantálni az egyediséget” – mondja a dizájner.

+1. Collab a Bridal Treasuresszel 

“A Nora Sarman mellett van egy másik szerelemvállalkozásunk is, a Bridal Treasures. A Bridal Treasures vintage butikunkat a családi esküvőiruha-gyűjteményünkből hoztuk létre, hiszen mi már a harmadik generációként folytatjuk nagymamánk örökségét, a menyasszonyi ruhák eladását. Elsőként nyitottunk meg Magyarországon menyasszonyi vintage boltot, azzal a szándékkal, hogy azoknak a menyasszonyoknak kínáljunk alternatívát, akik nyitottak a vintage és designer ruhákra, de nem akarnak annyit költeni egy menyasszonyi ruhára, amibe egy új designer ruha kerülne. 

A 2023-as Nora Sarman menyasszonyi ruhakollekcióba olyan darabokat terveztem, amelyek gyönyörűen összepárosíthatók vintage darabokkal, például egy Nora Sarman tophoz választható egy Bridal Treasures szoknya – így nem csak még tudatosabb a döntés, hanem jóval kevesebbe fog kerülni a szett!” – árulta el Sármán Nóra.

21 fotó megtekintése

A teljes kollekciót a http://norasarman.com/ oldalon csodálhatjuk meg.

Kreditek:

Fejdíszek: Vecsei Millinery
Kiegészítők: Bridal Treasures
Beauty: Keserű Barbara
Model: Baczay Dalma, VM Model
Fotó: Tóth Kristóf
Forrás: Nora Sarman