Menyasszonyi ruhát nézel? Ezt az egyetlen dolgot sose mulaszd el letesztelni!

2023. február 08.
Az esküvőiruha-tervező elárulta, mit mulasztanak el az arák a ruhával kapcsolatban. Pedig ezen az egyetlen apróságon áll vagy bukik sok minden a nagy napon.
Az esküvőiruha-tervező elárulta, mit mulasztanak el az arák a ruhával kapcsolatban.
  • Mindenki azt szeretné, hogy tökéletesen álljon rajta a menyasszonyi ruha. Legalább ilyen fontos azonban a kényelem is.
  • Lehet, hogy egy ruha remekül mutat az esküvőiruha-szalonban, ez azonban nem jelenti azt, hogy az esküvő napján, órákon át viselve is kényelmes lesz.
  • A Galia Lahav esüvőiruha-tervezője elmondta, mi az, amit mindenképp meg kell tennie a menyasszonynak, mielőtt végleg kiválasztana egy ruhát.

Ha azt mondják egy ruhára, úgy áll valakin, mintha ráöntötték volna, általában bóknak értelmezzük. De eszünkbe juthatnak róla azok a hírességek, akiket kvázi belevarrtak egy-egy estélyi ruhába. Ugyan tökéletesen állt rajtuk a csodaszép ruha, ám azon túl, hogy levegőt is nehezen kaptak benne, még mosdóba se tudtak elmenni, sőt, leülni is képtelenek voltak. (Emlékezzünk csak Kim Kardashianre, aki a legutóbbi MET-gálán Marilyn Monroe legendás ruháját viselte.)

Az esküvői ruhát maratonon viseljük

Gondoljuk csak végig, mennyi mindent kell csinálnia a menyasszonynak az esküvői ruhában Végigsétál a padsorok vagy székek között, órákon át táncol, vacsorázik és beszélget a vendégekkel. Az esküvői ruhának maratonra kell készülnie, nem sprintre.

A ceremónia, lakodalom és a fotózás akár nyolc órát is jelenthet az esküvői ruhában. Pont emiatt javasolta a Galia Lahav esküvőiruha-tervezője, Sharon Sever, hogy ne áldozzák fel a menyasszonyok a kényelmet a látvány oltárán az esküvőjük napján. „Ha az esküvői ruha kényelmetlen, semmiképpen se azt válasszuk, bármennyire is szép – mondta Sharon Sever.

Hogyan teszteljük a menyasszonyi ruhát?

Nem feltétlenül lehet elsőre megmondani, mennyire lesz kényelmes a menyasszonyi ruha órákon át viselve. A szalonban csak felpróbáljuk, ránk igazítják, az esetek túlnyomó részében állunk benne a tükör előtt.

Az esküvőiruha-tervező elárulta, mit mulasztanak el az arák a ruhával kapcsolatban.

Az esküvőiruha-tervező elárulta, mit mulasztanak el az arák a ruhával kapcsolatban.

Az esküvőiruha-tervező azt javasolta, mindenképp üljön le a menyasszony a ruhában. Így azonnal kiderülhet, nem szorít-e, biztosan kényelmes lesz-e egész éjszaka. „A menyasszony nem csak áll, de sokat ül is a ruhában. Ha nem tud lazítani, mert bevág a ruha valahol, élvezni sem tudja a nagy napját” – figyelmeztetett Sever. 

Mit figyeljünk az esküvői ruha kiválasztásánál?

Amikor esküvői ruhát keresünk, mindig azt tartsuk szem előtt, mit szeretnénk. Ne a körülöttünk lévőknek akarjunk megfelelni. Ha másra hallgatunk, a lehető legnagyobb hibát követhetjük el. 

„Minden nőben él egy elképzelés, hogy szeretne kinézni az esküvőjén – mondta a menyasszonyiruha-tervező. Amikor a tükörrel szemben állunk, ne mások véleményére hallgassunk, inkább azt figyeljük meg, hogyan érezzük magunkat a ruhában.”

Forrás: Insider, Fotó: Canva