Végre megtaláltuk a legjobb napszemüveget kerek archoz

2023. június 09.
A lényeg a forma és a méret. Most végre megtudtuk, kerek archoz melyik keretek illenek a legjobban. Mutatjuk, milyen napszemüveggel nézhetünk úgy ki, mint a sztárok!
Végre megtaláltuk a legjobb napszemüveget kerek archoz
  • Folyamatosan kínzó kérdés, melyik napszemüveg áll a legjobban a kerek archoz.
  • Nem olyan könnyű megtalálni és eltalálni a tökéletes méretet és formát kerek arcnál.
  • Az egyensúly miatt érvényes az örök igazság: szögletes keretet válasszunk kerek arcnál, kerek keretet szögletes arcnál.

Adja magát a kérdés: mi számít kerek arcnak? Akiknek kerek arca van, finom, nőies vonásokkal rendelkeznek. Az arcuk magassága és szélessége nagyjából azonos. Ha most magunkra ismertünk, a legjobb valamilyen szögletes, csúcsos formájú napszemüveget választanunk. 

A geometrikus formák, egy inkább vízszintes keret, a klasszikus Wayfarers és a most nagyon divatos téglalap biztos, hogy remekül áll a kerek arcúaknak, mivel ezek nyújtják és keskenyítik a vonásokat. 

Kerüljük viszont kerek arccal a kör alakú vagy kicsi napszemüvegeket. Ezek csak még jobban felerősítik az arc kerek formáját. Ellentétben a szögletesebb keretekkel, amik egyensúlyt teremtenek az arcunk és a kiegészítők között.

Fontos azt is megjegyeznünk, hogy minden ember és minden arc más. Még a kerek arc és kerek arc között is nagy különbségek vannak, gondoljunk csak Selena Gomezre, Beyoncéra és Gigi Hadidra. Mindegyiküknek kerek az arca, ám nem mondanánk azt, hogy van egyetlen olyan napszemüveg, ami mindegyiküknek ugyanolyan jól áll.

Mutatjuk, melyik napszemüveg milyen kerek arccal mutat a legjobban!

Négyzetes napszemüveg kerek archoz

Chrissy Teigen az a kerek arcú híresség, aki imádja a négyzet alakú napszemüvegeket

Chrissy Teigen az a kerek arcú híresség, aki imádja a négyzet alakú napszemüvegeket

A téglalap vagy négyzet alakú napszemüveg tökéletesen illik a kerek archoz. Azok a keretek, amik szélesebbek, mint a viselője arca, sokkal jobban egyensúlyba hozzák a vonásokat, keskenyebbnek és hosszabbnak mutatják az arcot. Érdemes játszani az élénk színekkel is!

Cicaszem napszemüveg kerek archoz

Beyoncé is kerek arcú, ő a cicaszem napszemüveg nagy rajongója

Beyoncé is kerek arcú, ő a cicaszem napszemüveg nagy rajongója

A felfelé ívelő napszemüvegek a kerek arc szinte minden típusán remekül mutatnak. Stílusos, nőies keretek, amik karakteresebbé teszik a vonásokat. Az utóbbi években ráadásul ez az egyik legdivatosabb szemüvegforma is, így két legyet üthetünk egy csapásra. A kerek archoz általában azok a cicaszem alakú keretek illenek legjobban, melyeknél a négyzet alakú keret felső sarkát húzták ki a tervezők cica vonalúvá. Azok a napszemüvegek is csodásan mutatnak a kerek arcúakon, melyeknél a vastagabb felső vonalhoz vékony fém alsó részt párosítottak.

Karakteres szemöldökvonalú napszemüvegek kerek archoz

Demi Lovato nagy rajongója a szemöldök hangsúlyú napszemüvegeknek

Demi Lovato nagy rajongója a szemöldök hangsúlyú napszemüvegeknek

Ezek a keretek nem szögletességgel ellensúlyozzák a kerek arcformát. Viszont megteremtik a hosszúság illúzióját, így alakítva a vonásokat. Demi Lovato nagy rajongója ezeknek a napszemüvegeknek, ami azért különleges, mert ezeket a kereteket sokkal gyakrabban látni a látást korrigáló szemüvegeknél.

Pilóta napszemüveg kerek archoz

Olivia Palermo pilóta napszemüvegben

Olivia Palermo pilóta napszemüvegben

Sokan meggyőződéssel állítják, hogy a pilóta szemüvegek az ovális vagy szögletes arcúaknak állnak legjobban. Ám egy jól megválasztott aviátor napszemüveg tökéletes egyensúlyban van a kerek arccal is. Nézzük meg Olivia Palermo napszemüvegét, ami bizonyítja, hogy egy áttetsző pilóta napszemüveg milyen remekül ellensúlyozza a kerekded arcformát.

Túlméretezett napszemüveg kerek archoz

Miranda Kerr bebizonyítja, hogy a kerek archoz is jól állhat a kerek napszemüveg, ha elég nagy

Miranda Kerr bebizonyítja, hogy a kerek archoz is jól állhat a kerek napszemüveg, ha elég nagy

Általában azt tanácsolják a kerek arc esetében, hogy a napszemüveg lógjon túl az arc vonalán. Ha elég nagy keretet választunk, akkor még az sem baj, ha az a napszemüveg nem szögletes vonalú, hanem kerekded, ahogy Miranda Kerr be is bizonyítja!

Forrás: Marie Claire Australia Fotó: Getty Images, Unsplash