Reptéri divat? A ‘90-es évek ikonikus szupermodelljei ezt is taníthatnák!

2023. augusztus 28.
Cindy, Christy, Linda és a többiek – nem csak a kifutón mutatták meg, hogy ízig-vérig szupermodellek. Az 1990-es években teljesen mást jelentett a felöltözés repüléshez. Mutatjuk a legendás modellek legjobb reptéri szettjeit!
'90-es évek szupermodelljei reptéri divat
  • Amikor még nem stylistok mondták meg a szupermodelleknek, milyen ruhát vegyenek fel egy repüléshez.
  • A közösségi oldalak megjelenése előtt nem úgy öltöztek az ikonikus modellek az utazáshoz, hogy a paparazzik tökéletes képeket lőjenek róluk. 
  • Egyvalami biztos nincs a ‘90-es évek szupermodelljeinek reptéri szettjeiben: magas sarkú.

Még mai szemmel is nagyon lazán és egyetlen egyszerű szabályt követve szálltak fel a repülőikre a ‘90-es évek legnagyobb szupermodelljei: kényelmes nadrág, kényelmes cipő és egy dzseki. Magas sarkú kizárt!

Tyra Banks diktálta a reptéri divatot

Az egyik ikonikus modell, aki tökélyre fejlesztette a reptéri divatot, Tyra Banks volt. Már azelőtt hordta a melegítőt és leggingset, hogy a sportos divat egyáltalán létezett volna. Az egyik felejthetetlen kép a modellről 1997-ben készült. 

Tyra Banks szürke melegítőben igyekszik a reptérre a '90-es években, mielőtt még divat lett volna

Tyra Banks szürke melegítőben igyekszik a reptérre a ’90-es években, mielőtt még divat lett volna

Egyszerű fehér pólóban és szürke melegítőnadrágban érkezett a repülőtérre, kezében néhány magazinnal. De más alkalommal is hasonló szerelésben vette be a repülőgépet.

A szürke Calvin Klein pólót előszeretettel viselte repüléshez a '90-es évek ikonikus szupermodellje, Tyra Banks

A szürke Calvin Klein pólót előszeretettel viselte repüléshez a ’90-es évek ikonikus szupermodellje, Tyra Banks

Fekete leggins és egy szürke Calvin Klein póló volt Banksen, amit már máskor is láthattunk rajta. Egyszer egy bőrdzsekivel, másik alkalommal farmerrel párosította össze. Ami a cipőt illeti, nem gondolta túl azt sem Tyra Banks: legtöbbször a kedvenc Nike sportcipőjében utazott.

Kate Moss inkább farmerben szeretett utazni

Kate Moss a farmert szerette a '90-es években repüléshez

Kate Moss a farmert szerette a ’90-es években repüléshez

Míg Tyra a melegítőnadrág királynője volt, ha repülésről volt szó, a fiatal Kate Moss a bootcut farmert részesítette általában előnyben. Egy 1994-es fotón Moss fehér felsőben, sötét színű koptatott farmerben, fekete bőrcsizmában, leopárdmintás táskával és a dzsekijét lazán a karjára vetve igyekezett a reptérre. 

Linda Evangelista nőies és kényelmes reptéri szettje

Linda Evangelista akkori párjával, Kyle MacLachlannel mutatta meg a reptéri trendet a '90-es években

Linda Evangelista akkori párjával, Kyle MacLachlannel mutatta meg a reptéri trendet a ’90-es években

Volt persze a ‘90-es évek szupermodelljei között olyan is, aki szeretett nőies maradni attól még, hogy kényelmesen öltözött a hosszú repülőútra. Linda Evangelista például egy 1994-es fotón akkori szerelmével, a Twin Peaksből ismert Kyle MacLachlannel igyekezett a repülőtérre. A szupermodell pántos ruhát húzott egy aprócska fekete póló fölé, amit fekete fűzős csizmával és harisnyával párosított. (Bónusz MacLachlan retró kinyitós telefonja a pólója zsebében!)

A legendás Cindy Crawford ikonikus reptéri szettje

Cindy Crawford megmutatta, mit jelent a laza elegancia a reptéri divatban

Cindy Crawford megmutatta, mit jelent a laza elegancia a reptéri divatban

Minimalista és ikonikus – így foglalhatnánk össze a ‘90-es évek talán legismertebb szupermodelljének, Cindy Crawfordnak 1997-ben viselt reptéri szettjét. Sima bőrdzseki a fekete garbó felett, vastag barna öv, csíkos táska, farmer és bőrcsizma. 

Nem tudott hibázni Cindy Crawford a reptéri szettek összeállításában

Nem tudott hibázni Cindy Crawford a reptéri szettek összeállításában

Néhány évvel később is megmutatta, hogy még mindig ő az, aki elöl jár a reptéri divatban. Szürke pólót húzott felülre barna bőrdzsekivel és krémszínű pulóverrel a vállán, sima kék farmerrel. Ezzel a szettel nem csak a ‘90-es években, de 2023-ban is jól öltözöttek lehetünk, mégis kényelmesen utazhatnánk egy hosszú repülésnél is.

Forrás: Vogue, fotó: Getty Images