Akkor és most: Linda Evangelista visszatért a modellkedéshez

2022. augusztus 01.
A 90-es évek egyik legsikeresebb és legkeresettebb szupermodellje készen áll arra, hogy új fejezetet nyisson az életében és újraépítse a karrierjét.

Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington, Claudia Schiffer és Kate Moss mellett Linda Evangelista volt a 90-es évek egyik legkeresettebb és legnépszerűbb szupermodellje – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy rekordszámú alkalommal szerepelt az olasz Vogue borítóján. Sőt az ő nevéhez fűződik a „The Linda” nevet viselő, ikonikussá vált frizura és az a szállóigévé vált mondás is, miszerint „napi 10.000 dollárnál kevesebbért nem ébredünk fel”.

Linda Evangelista 1985-ben

Linda Evangelista 1985-ben

Világszerte összesen több mint 700 címlapfotózása volt és olyan divatházakkal dolgozott együtt, mint a Chanel, a Versace, a Valentino, a Dolce & Gabbana, a Ralph Lauren, az Yves Saint Laurent, az Armani vagy a Calvin Klein. George Michael pedig két videoklipjében (Freedom! ’90, Too Funky) is szerepet ajánlott neki.

Az 1984-ben kezdődő karrierje egészen 2016-ig szárnyalt, ám ezután hosszú évekre visszavonult a nyilvánosság elől – mint utólag kiderült, azért, mert az általa igényelt kozmetikai eljárásoknak súlyos következménye lett. Az úgynevezett paradox zsírhiperpláziáról van szó, ami a zsírfagyasztásos eljárás egyik ritka, ám borzalmas mellékhatása. Ebben az esetben a zsírsejtek a zsugorodás helyett megnagyobbodnak és „brutálisan eltorzítják” az ember külsejét, ahogyan azt Linda Evangelista is bevallotta. Emiatt két fájdalmas, sikertelen korrekciós műtéten kellett átesnie.

Linda Evangelista 2015-ben

Linda Evangelista 2015-ben

„Ez nem csak a megélhetésemet rombolta le, hiszen a depresszió egyre mélyebb és mélyebb gödrébe taszított, szomorúság és az önsajnálat legmélyebb bugyrába kerültem. Elzárkóztam a világtól” – mesélte a szupermodell az elmúlt öt évéről, aki a beavatkozás miatt kizárólag olyan képet töltött fel magáról, ahogy kendő vagy kalap mögé rejtőzött. „Elszántam magam, hogy továbblépjek és lemossam magamról ezt a szégyent” – jelentette ki 2021 szeptemberében, és azóta irigylésre méltó nyíltsággal beszél a történetéről az interjúiban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Linda Evangelista (@lindaevangelista) által megosztott bejegyzés

Sőt! 2022 júliusában sikerült megállapodnia a zsírfagyasztást végző céggel is, így készen áll arra, hogy végre új fejezetet nyithasson az életében – méghozzá úgy, hogy visszatér a kamerák elé.

„Imádtam a kifutón vonulni. Most attól tartok, hogy összefutok valakivel, akit ismerek. Nem élhetek tovább így, bujkálva és megalázkodva. Egyszerűen nem tudtam tovább élni ebben a fájdalomban. Hajlandó vagyok végre megszólalni.”

Ráadásul nem is akármilyen márkával dolgozhatott először a hosszú kihagyás után – a Fendi egyik legújabb kampányában kapott szerepet, amely a divatház Baguette táskájának 25. évfordulója kapcsán készült el. A Fendi egyébként egy nagyszabású bemutatót is tervez szeptemberre New Yorkban, így szinte borítékolható, hogy a most 57 éves Linda ott is feltűnik majd.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Linda Evangelista (@lindaevangelista) által megosztott bejegyzés

„Remélem, hogy segíthetek másoknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint én. ez a célom” – üzente az egyik interjújában Linda, aki egy ponton már nemcsak fizikailag nem ismert magára, hanem azt a személyt, a szupermodellt sem látta többé, aki régen volt.

Forrás: E! Online Fotó: Getty Images

Nézd meg a visszatérését!