Extravagáns állatminták és kortalan elegancia a Lilla Sellei Bags új kollekciójában

2023. november 05.
A 2023/2024-es őszi-téli kollekció hangulatvilága nagyon hamar, nagyon határozottan körvonalazva jelent meg Séllei Lilla előtt. A kampányfotózás helyszíne a martonvásári Brunszvik Kastély volt.
Extravagáns állatminták és kortalan elegancia a Lilla Sellei Bags új kollekciójában

A 2023/2024-es őszi-téli kollekció hangulatvilága nagyon hamar, nagyon határozottan körvonalazva jelent meg Séllei Lilla előtt. „Talán azért, mert könnyűipari mérnökként végeztem, tervezőként nálam a kollekciók ösztönösebben alakulnak, mint egy olyannál, aki divattervezőként végzett, és jobban megtanulta a kollekciótervezés mikéntjét. Én csak a zabolálatlan intuícióimra hagyatkozom. Mindig végzek ugyan minimális gyűjtőmunkát, és a minták elkészítése után, a fotózásokhoz készítek moodboardokat is, de ezeket inkább csak azért teszem, hogy megmutassam a stábnak, milyen kép is él a fejemben, mit akarok a kampányban viszontlátni. A tervezési folyamat esetemben sokkal ad hoc-abb, spontánabb, kevesebb benne a tudatosság. Most ezért is voltam bajban” – árulja el a tervező a kampányfotózás varázslatos, időtlen látványvilágára utalva.

Séllei Lilla rengeteg olyan könyvet olvasott mostanában, aminek a középpontjában egy rejtélyes kastély áll: „Ami először eszembe jutott, az a tavaly olvasott, Simone de Beauvoir gyerekkorát feldolgozó, önéletrajzi regénye, az Egy jóházból való úrilány emlékei és a szintén gyerekkorából táplálkozó az Elválaszthatatlanok című műve. Mindkettőben megjelenik gyerekkori barátnője, Zaza családjának vidéki kastélya, ami egyszerre oázis, boldog emlékek színhelye és nyomasztó, a női sorsokat gúzsba kötő, tragédiát rejtő hely, egy letűnőben lévő kor mementója.

Szintén Simone de Beauvoir hatására (ő többször említi az Egy jóházból való úrilány emlékeiben, hogy mekkora hatással volt rá kamaszkorában) került a kezembe Alain-Fournier A titokzatos birtok című könyve, ami végül a kollekció kampányanyagának egyik fő inspirációjául szolgált. Ebben a történetben a főszereplő, Augustin egy éjszaka eltéved, és talál egy titokzatos birtokot. A birtokon bál van, mindenféle csodálatos elemmel, különös figurákkal, boldogsággal és élményekkel. Később a főhős éveken át keresi a titokzatos birtokot és az érzést, ami ott hatalmába kerítette, de nem találja. Már felnőttként ismét lehetősége lenne a birtok csodájára, de nem tud élni vele: a gyermekkor csodája örökre elveszett a felnőtt létben.

És nem hagyhatom ki a kollekció inspirációjának legutolsó könyvét sem, az általam nemrég kiolvasott Marina című művet, ami Carlos Ruiz Zafón ifjúsági regénye. A történet 1980-ban játszódik Barcelonában, Óscar Drai, egy bentlakásos intézet tanulója szívesen barangol az iskola környékén az óvárosban az omladozó régi paloták közt. Egyszer bemerészkedik az egyikbe és kezdetét veszi a varázslatos, szívfájdító és félelmetes, szerelemmel, romantikával, rejtélyekkel és tragédiák sorozatával átszőtt történet.”

A KASTÉLY kollekcióban ugyan csak három minta kapott helyett, mégis az utóbbi egy-két évben több modellel is bővült a táskák száma, hogy ez az eddig volt legnagyobb kollekció a több mint ötven különböző darabjával. A kollekció egy leopárd figurás, egy leopárd- és egy tigrismintás anyagból áll, a minták színvilágát egy fáradt rózsaszín és egy grafitszürke árnyalat uralja. Úgy tervezték őket, hogy akár egymással is kombinálhatóak legyenek, akik szeretik a merészebb párosításokat.

33 fotó megtekintése

Kreditek:

Hámori Zsófi – fotó 
Kesjár-Engel Nóra – stylist 
Sipos-Lenkey Annamária – smink 
Tábori Kyra – haj 
Mészáros Emese – modell 
Hubai Orsi – werkfotók