Naomi Campbell drámai lookkal tért vissza a kifutóra

2024. január 22.
Az 53 éves szupermodell, Naomi Campbell a Balmain bemutatóján lépett újra a kifutóra, méghozzá egy elképesztően különleges szettben.
naomi-campbell-gyerek
  • Az 53 éves szupermodellt már ritkábban látni a divatbemutatókon, most mégis visszatért a kifutóra Naomi Campbell.
  • A gyönyörű híresség a Balmain bemutatóján vonult – méghozzá a férfi kollekció show-ján.
  • Naomi Campbell egy egészen drámai lookot viselt az eseményen, de nem ez volt az első alkalom, hogy extravagáns szettben láthattuk.

Naomi Campbell egyedüli nőként vonult végig a Balmain 2024-es őszi-téli férfi kollekciójának bemutatóján szombaton a Paris Fashion Weeken. Az 53 éves szupermodell egy szokatlan és elképesztően látványos szettet viselt: arcát egy vékony arany fejdísz „szelte ketté”, amely a választékának meghosszabbításaként lógott az arcába, míg derekán egy, két fémkézben tartott óriási arany virágcsokrot formázó övet viselt.

Az arany kiegészítők mellett maguk a ruhadarabok egyébként egészen visszafogottak voltak – Naomi Campbellen egy klasszikus, maszkulin szabású kabát volt, mely széles vállával adta meg a look férfias sziluettjét, ez alatt egy laza fekete öltönynadrágot és mélyen dekoltált bézs felsőrészt viselt.

A kollekciót a Balmain kreatív igazgatója, Olivier Rousteing tervezte, aki a Vogue-nak azt mondta, hogy az őszi-téli férfi darabokkal a luxus életérzést szerette volna átadni, miközben komplex, többjelentésű darabok megalkotására törekedett.

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy Naomi Campbellt ennyire szokatlan szettben láthattuk: az angol szupermodell több évtizedes karrierje során többször is sokkolta és lenyűgözte a közönséget.

Naomi Campbell legikonikusabb lookjai 

Naomi Campbell alig 8 éves volt, mikor először szerepelt Bob Marley Is this love című slágerének videóklipjében. Mivel 3 és 16 éves kora között klasszikus balettet tanult, sokáig táncosnak készült, 1986-ban azonban felfedezte őt a Synchro modellügynökség vezetője, Beth Boldt, és ezzel el is indult modellkarrierje. 1986 áprilisában, még épp a 16. születésnapja előtt már a brit Elle címlapjáról mosolygott.

Az évek során a legnagyobb divattervezőkkel dolgozott együtt, ráadásul ő volt az első fekete nő, aki szerepelt a Time és a francia Vogue címlapján. A ’90-es évek egyik legikonikusabb modelljeként egyike volt azoknak, akiknek alakja életre hívta a „szupermodell” kifejezést, így nem véletlen, hogy emlékezetes lookjai beírták magukat a divattörténelembe. Ezek közül gyűjtöttünk most össze néhányat!

Naomi Campbell Vivienne Westwood kreációiban:

A szupermodell merész villantása a Chanel bemutatóján:

Drámai Mugler look 1995-ből:

 

Naomi Campbell Frida Kahlo előtt tiszteleg a Jean-Paul Gaultier bemutatóján:

 

Naomi Campbell lenyűgöző fejdíszben a 2000-es Paris Fashion Weeken:

Végül, de nem utolsósorban egy friss kedvencünk – fémtüskékkel borított Naomi Campbell Alexander Wang 2024-es kollekciójának kampányából:

Forrás: People Fotó: Getty Images